Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

4 Mai 2017
Vizualizari: 977
Comentează add

După incendiul de joi dimineaţă dintr-un bloc turn de la Petrila, peste o sută de persoane au fost evacuate iar zece adulţi şi un copil au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Bilanțul incendiului de la Petrila

ilie-pintea

Peste o sută de persoane evacuate, zece adulți și un copil care au necesitat îngrijiri medicale și trei etaje dintr-un bloc turn afectate: acesta e bilanțul incendiului care a avut loc în această dimineață la Petrila, într-un bloc de locuințe.

Potrivit pompierilor, incendiul s-a produs în uscătoria de la etajul trei, extinzându-se  la mai multe magazii improvizate la etajele superioare. Principala preocupare a pompierilor a fost salvarea oamenilor, aceştia reuşind să scoată din bloc 32 de adulţi şi 14 copii. Alte 58 de persoane s-au autoevacuat din blocul de locuinţe. În urma intoxicării cu produşi rezultaţi în urma procesului de ardere, zece adulţi şi un copil au fost transportaţi cu ambulanţele la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Petroşani, potrivit unui comunicat al ISU Hunedoara.

Incendiul s-a manifestat cu violenţă la magazii improvizate de pe casa scărilor, în care erau depozitate materiale uşor inflamabile, iar la sosirea celor  patru echipaje de stingere şi trei de prim ajutor, incendiul  genera o cantitate mare de fum și se propagase pe casa scărilor la trei etaje.

Pompierii au reuşit izolarea incendiului şi au protejat apartamentele, focul fiind lichidat după aproximativ o oră.  În zonă au acționat pompierii salvatori din Petroşani, sprijiniţi de echipaje de prim ajutor de la Petrila şi Vulcan, o echipă a Detaşamentului de Pompieri Deva cu o autospecială de transport victime multiple precum şi de un echipaj prevăzut cu medic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Cauza probabilă de producere a incendiului va fi stabilită în urma unei anchete, însă din primele date se pare că focul a pornit de la un scurtcircuit, generat de improvizațiile folosite de mulți dintre locatari, care foloseau branșamente ilegale. Anul trecut, un bărbat a murit în subsolul aceluiași bloc, pe când încerca să se branșeze fraudulos la rețeaua de electricitate.


Etichete BilanțincendiuPetrila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live