Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

9 Iulie 2020
Vizualizari: 130
Comentează add

Un sfert din totalul de cazuri din întreaga lume au fost confirmate în Statele Unite, iar Brazilia, a doua cea mai afectată țară, a depășit pragul de 1,7 milioane de contaminări.

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus

catalin-gombos

Foto: MApN.

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus a depăşit 12 milioane de infectări și se apropie de 550.000 de morți.

Un sfert din totalul de cazuri din întreaga lume au fost confirmate în Statele Unite, iar Brazilia, a doua cea mai afectată țară, a depășit pragul de 1,7 milioane de contaminări.


Reporter: Cătălin Gomboș: În Statele Unite s-a înregistrat un nou record de infectări pentru 24 de ore, peste 60.000, ceea ce duce bilanțul total la mai mult de 3 milioane de cazuri și 132.000 de deces.

Potrivit Reuters, în ultimele două săptămâni s-au înregistrat creșteri ale numărului de cazuri în 42 din cele 50 de state americane, iar unele dintre acestea au introdus restricții în încercarea de a încetini răspândirea coronavirusului.

Cu toate acestea, președintele Donald Trump insistă că școlile trebuie să înceapă în mod normal și a amenințat că va suspenda finanțarea federală pentru cele care nu o fac.


În afara Statelor Unite, Brazilia a depășit pragul de 1,7 milioane de infectări și a ajuns la 68.000 de morți, în timp ce Mexicul se apropie de 33.000 de decese cauzate de COVID-19 și are 275.000 de cazuri confirmate.

Tot în America, Chile şi Peru au împreună peste 600.000 de cazuri, iar în Asia, India se apropie de trei sferturi de milion de infectări. A treia cea mai afectată țară ca număr de cazuri, Rusia e pe punctul de a atinge 700.000 de infectări.

Situația este mult mai puțin gravă în Australia, dar țară înregistrează și ea o creștere a numărului de cazuri astfel încâ,t de astăzi, al doilea oraș ca mărime al tării, Melbourne, se află într-o cantină care afectează aproximativ cinci milioane de persoane.


Etichete bilantpandemie(RS)coronavirussuabrazilia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live