Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Marţi, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

15 Octombrie 2017
Vizualizari: 1130
Comentează add

Atentatul cu mașină-capcană comis sâmbătă în capitala Somaliei, Mogadishu, s-a soldat cu cel puțin 230 morți și sute de răniți.

Bilanțul atentatului din Mogadishu a ajuns la 230 de morți

radu-dobritoiu

Up-date   ora 24.00: Parisul, Londra, Washington-ul, Ankara şi Uniunea Africană au asigurat Somalia de susţinerea lor, după atentatul cu un camion capcană din Mogadishu care a ucis sâmbătă, cel puţin 230 de persoane şi a rănit câteva sute, conform ultimului bilanţ. Turcia a trimis pe ajutor medical, iar aeronava va prelua la întoarcere răniţi.  Atacul nu a fost revendicat până în prezent de extremiştii shabab sau de altă grupare, deşi luptătorii di Al-Shabab au lansat frecvent asemenea atentate sinucigaşe în Mogadishu sau în împrejurimi, scrie France Presse.

Up-date   ora 23.00: Potrivit unui nou bilanţ, cel puţin 230 de persoane au fost ucise în dublul atac cu bombă din capitala somaleză Mogadishu.  Potrivit BBC, alte câteva sute au fost rănite când un camion încărcat cu explozibili a fost aruncat în aer în apropierea intrării într-un hotel. Acesta este cel mai sângeros atac terorist care a avut loc în Somalia în cursul celor zece ani de când autorităţile de la Mogadishu se confruntă cu gruparea islamistă al-Shabab

Ştire iniţială: Atacul terorist cu maşină capcană din Mogadishu  s-a soldat cu cel puțin 215 morți și peste 350 de răniți, conform ultimului bilanț.  Potrivit presei, marea majoritate a victimelor sunt civili, în principal vânzători ambulanți care își comercializau produsele pe standuri amplasate pe una dintre cele mai frecventate artere ale orașului.

Este cel unul dintre cele mai sângeroase atacuri teroriste care au avut loc în ultimii zece ani în Somalia potrivit bilanţului actual. Spitalele locale, care duc lipsă de sânge și medicamente, sunt depășite de situație și probabil numărul morților va crește.

Ținta atacului pare să fi fost hotelul Safari, situat în apropierea locului deflagrației, acesta fiind frecventat de somalezi care se întorc din străinătate, de angajați guvernamentali și de jurnaliști. În mod obișnuit, forțele de securitate somaleze opresc și percheziționează vehicule la intersecția respectivă.

Gruparea al-Shabab, care s-a afiliat în anul 2012 rețelei al-Qaida, controlează o parte din centrul și sudul țării și are ca obiectiv crearea unui stat islamic în Somalia. Această țară trăiește în război și haos din anul 1991, când a fost înlăturat de la putere dictatorul Mohamed Siad Barré, nici până în prezent Somalia neavând un guvern funcțional și este divizată între diferitele clanuri armate și grupări islamiste.


Etichete atac terorist Somaliaatentat Mogadishubilant atac Mogadishu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live