Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

4 Aprilie 2017
Vizualizari: 645
Comentează add

Bilanţul atacului terorist de ieri din Sankt Petersburg a ajuns la 14 morţi, după ce trei dintre răniţi şi-au pierdut viaţa.

Bilanţul atacului terorist din Sankt Petersburg a ajuns la 14 morţi

alexandru-beleavski-moscova

Foto: captura video.

Bilanţul atacului terorist de ieri din Sankt Petersburg a ajuns la 14 morţi, după ce trei dintre răniţi şi-au pierdut viaţa.

Alte 49 de persoane sunt internate, în continuare, în spital.

Corespondentul RRA în Rusia, Alexandru Beleavski, are cele mai recente informaţii cu privire la atentat:

Reporter: Numărul victimelor putea fi mult mai mare dacă la scurt timp după explozie, într-o altă staţie de metrou nu ar fi fost descoperită şi dezamorsată o altă bombă artizanală.

Ambele bombe erau umplute cu bile de metal, şuruburi şi fragmente metalice, pentru a mări efectul.

Autorităţile au calificat explozia ca atac terorist, dar sunt investigate, conform procedurii, toate ipotezele posibile.

Cea mai bine conturată în prezent, conform informaţiilor pe surse transmise de mediile ruse, este cea a unui atac organizat de radicalii islamişti ce au legături cu teroriştii din Siria şi comis de un terorist sinucigaş.

Conform acestor surse, teroristul era originar din Kîrgîstan.

Comitetul pentru Securitate Naţională din această fostă republică sovietică a confirmat că suspectul s-a născut în Kîrgîstan, dar a primit recent cetăţenia rusă.

Ambasada Kîrgîstanului, pe de altă parte, nu a confirmat deocamdată aceste informaţii.

Conform uneia din ipoteze, cel care a plasat bomba dezamorsată, iar ulterior s-a aruncat în aer, după ce a schimbat trenul, este una şi aceeaşi persoană.

Situaţia la Sankt Petersburg a revenit în mare parte la normal, însă pe fondul măsurilor speciale de securitate din transportul în comun şi locurile publice, astăzi, trei staţii de metrou au fost închise temporar şi evacuate, în urma unor informaţii că una din ele ar fi fost minată, iar în altele două s-au găsit obiecte suspecte, alarme care s-au dovedit false.


Etichete atentat sank petersburgspitalmortimetrouvictimeexplozieatac terorist sankt petersburgislamistikirgistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live