Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

9 Martie 2019
Vizualizari: 761
Comentează add

România a reuşit, în cele două luni de preşedinţie europeană, să finalizeze mai multe dosare importante de pe agenda forului comunitar.

Bilanţ la două luni de la preluarea mandatului #Romania2019.eu

andrei-serban

România a reuşit, în cele două luni de preşedinţie europeană, să finalizeze mai multe dosare importante de pe agenda forului comunitar.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, ieri, un bilanţ al acestei perioade şi s-a declarat mulţumită de rezultatele obţinute. Andrei Şerban are detalii:


Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a subliniat faptul că România a închis în două luni de mandat mai multe dosare faţă de alte ţări în şase luni. Viorica Dăncilă a mai precizat că România a obţinut rezultate în domeniul creşterii economice şi în cel al locurilor de muncă, iar în ceea ce priveşte protecţia mediului a fost promovat dosarul privind autovehiculele nepoluante.


Viorica Dăncilă: Pentru un mediu mai puţin poluat am avansat pe agenda europeană dosarul privind promovarea vehiculelor curate. Preşedinţia română şi Parlamentul European au ajuns la un acord politic privind introducerea mai rapidă a cabinelor aerodinamice pe piaţa transporturilor. Aceste cabine vor economisi combustibil, vor îmbunătăţi vizibilitatea, siguranţa şi confortul şoferilor şi vor spori siguranţa pentru ceilalţi participanţi la trafic.


Reporter: Viorica Dăncilă a mai amintit că România a încheiat dosarul privind noile norme, care vor garanta că produsele introduse pe piaţa unică să fie sigure şi conforme cu legislaţia privind sănătatea, cu protecţia consumatorului, cu protecţia mediului înconjurător şi cu siguranţa publică.


Etichete romaniaPreşedinţia României la Consiliul UEdosaredancilalegislatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live