Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. Succesele muzicii romanesti Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

19 Iunie 2020
Vizualizari: 288
Comentează add

Peste 200 de gospodării din mai multe localităţi, dar și terenuri agricole şi drumuri au fost inundate în vestul şi sudul judeţului Hunedoara în urma ploilor abundente.

Bilanț al inundațiilor din Hunedoara

ilie-pintea

Foto: Prefectura județului Hunedoara

Peste 200 de gospodării din mai multe localităţi, dar și  terenuri agricole şi drumuri au fost inundate în vestul şi sudul judeţului Hunedoara în urma ploilor abundente, cea mai gravă situaţie fiind semnalată în zona comunei Vaţa de Jos. Potrivit  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, în timpul nopţii trecute nivelul râului Crişul Alb a crescut în patru ore cu 73 de centimetri, depăşind cota de inundaţie cu aproximativ o jumătate de metru. Torenţii au intrat în 185 de gospodării din satele Prăvăleni şi Ciungani, pe terenuri agricole din Vaţa de Jos şi de Sus, Brotuna, Ocişor, Basarabasa şi au afectat mai multe segmente ale drumului comunal  173.


Pe parcursul nopții trecute, dar și astăzi, zeci de pompieri şi membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Vaţa de Jos şi Haţeg au acţionat în sprijinul oamenilor afectaţi de torenţii şi viiturile ce s-au format pe râurile Crişul Alb şi Galbena. În localitatea Fărcădin, din apropiere de Haţeg, pompierii Punctului de lucru Toteşti au intervenit cu motopompe transportabile pentru evacuarea apei ce a pătruns în şapte subsoluri de case.

Circulația trenurilor este oprită total pe secția de cale ferată 330 Brad – Deva, din cauza aluviunilor aduse de viituri pe calea de rulare. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, este vorba de tronsonul de 12 kilometri cuprins între stațiile Hălmagiu și Brad, pe care deplasarea trenurilor rămâne oprită până când condițiile meteo vor permite redeschiderea circulației.

Din cauza distrugerii drumului județean 173, aproape 100 de gospodării din Ciungani sunt la această oră isolate, iar prefectura județului Hunedoara va asigura locuitorilor apă și alimente, în funcție de evoluția lucrărilor pentru repunerea în funcțiune a drumului. Autoritățile județene au solicitat sprijin din partea Guvernului, în zonă urmând să fie trimise, în funcție de necesități, utilaje, echipamente si resurse umane din alte județe.

Întregul efectiv al ISU Hunedoara este în alertă maximă în contextul în care judeţul se află sub incidenţa codului portocaliu hidrologic până la ora 16,00 şi a celui portocaliu meteo până sâmbătă dimineaţă, la ora 2,00.


Etichete (ii)hunedoarainundaţiibilant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live