Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

1 Iulie 2011
Vizualizari: 5771
Comentează add

Csep Laszlo e singurul bijutier vânătoresc din România care lucrează cu monturi din trofee de vânătoare.

Bijuterii vânătorești Bijuterii vânătorești - Conține audio

raul-matis-targu-mures

Fotografii de Raul Matiș

Csep Laszlo confecţionează podoabe vânătoreşti din 2005, dar înainte de a se apuca de această meserie a mai avut un atelier de bijuterii. El recunoaşte că i-au trebuit mai bine de trei ani pentru a deprinse această meserie, dar susţine că şi în prezent, după ce a dobândit o oarecare experienţă, mai are încă de învăţat de la meşterul din Budapesta care l-a ajutat să deprindă meșteșugul.

Ca materiale din trofee, se folosesc foarte mult dinţii de cerbi, de  vulpe, de urs sau de lup, coarnele de cerb sculptate, colţii şi părul de mistreţ, ghearele de urs sau penele păsărilor. Din aceste trofee, Csep Laszlo confecţionează tot felul de lănţişoare din aur sau argint de diferite modele, cu pandantive din dinte de cerb, brăţări din aur sau argint cu dinte de cerb în montură, cercei sub forma florii de colţ, tot cu dinte de cerb în montură, breloc din argint cu dinte de mistreţ, cravate de vânătoare cu sculptură în corn de cerb şi ornament de argint, cuţite cu mâner din corn de cerb şi câte şi mai câte.

Întrucât specificul podoabelor vânătoreşti este un aparte, la ora actuală, Csep Laszlo este sunt sigurul bijutier vânătoresc din România. Podoabele vânătoreşti confecţionate de Csep Laszlo pot fi admirate pe site-ul său, dar şi la nenumărate expoziţii din ţară şi străinătate, la care participă.

Raul Matiş a stat de vorbă cu el.


Etichete Csep Laszlobijuteriivânătoare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live