Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Liviu Zamora

30 August 2012
Vizualizari: 3501
Comentează add

Billy Cobham este un deschizător de drumuri, un pionier în jazz-rock , baterist, compozitor şi şef de formaţie, iubit şi respectat astăzi, în lumea întreagă pentru lucrările sale.

Biily Cobham - Un geniu al ritmurilor Biily Cobham - Un geniu al ritmurilor - Conține audio

liviu-zamora

Billy Cobham în ciuda faptului că nu este posesor al unui premiu Grammy sau măcar deţinător de disc de platină sau aur (cu toate că doar albumul său Spectrum din 1973 s-a vândut în câteva milioane de exemplare), este un deschizător de drumuri, un pionier în jazz-rock , baterist, compozitor şi şef de formaţie, iubit şi respectat astăzi, în lumea întreagă pentru lucrările sale.

Are 65 de ani dar este extrem de activ cu turnee şi discuri noi, iar împreună cu trupa sa formată...din muzicieni europeni (el fiind un american născut în Panama), a ajuns şi a concertat din nou, în vara aceasta, în România.

A avut şansa pe parcursul vieţii să cânte şi să compună alături de unele dintre cele mai valoroase nume din lumea muzicală, precum trompetistul Miles Davis sau chitaristul John McLaughlin şi legendara sa trupă Mahavishunu Orchestra.

Unul dintre cele mai serioase site-uri dedicate muzicii ''allmusic.com'' îl numeşte, pe bună dreptate: ''cel mai mare baterist de fusion cu un stil ce a influenţat o epocă întreagă şi care combină o putere explozivă cu o exactitate de ceasornic elveţian''.

Cariera acestui muzician care a început în orchestra armatei americane în 1965 ,continuă şi astăzi prin concerte şi albume cu piese noi care conţin şi jazz şi funk şi rock dar şi world music.

Un interviu cu acest mare artist este ca o lecţie de viaţă.


Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live