Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Izabela Aivăncesei

24 August 2019
Vizualizari: 443
Comentează add

Evenimentul aviatic ofera 12 ore de zbor și acrobații pe cer susţinut de cei mai buni piloţi de acrobaţie ai lumii.

BIAS 2019, cel mai așteptat show aviatic al anului BIAS 2019, cel mai așteptat show aviatic al anului - Conține video

izabela-aivancesei

BIAS 2019. Foto: Izabela Aivancesei/RRA.

UPDATE ora 18.00 - Câteva zeci de mii de oameni urmăresc şi la această oră cel mai mare spectacol aviatic din România care se desfăşoară la Aeroportul Băneasa.

Peste 100 de avioane şi 100 de piloţi sunt angrenaţi în această a 11-a ediţie a BIAS, care este dedicată anul acesta celebrării a 50 de ani de activitate aeronautică civilă a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi 15 ani de la aderarea României la NATO.

Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, spune că printre piloţii care efectuează demonstraţiile şi acrobaţiile aeriene sunt formaţiuni renumite şi campioni mondiali.


Valentin Iordache: Avem evoluții noi ale unor formații, care au mai fost și acum revin, mai spectaculoase decât în trecut. Mă refer, de exemplu, la Baltic Bees, dar și la celebrul Jurgis Kairys, multiplu campion  mondial de acrobație. El de obicei venea și avea două evoluții la show, anul acesta are trei, pentru că a treia evoluție este o evoluție inedită cu efecte speciale de lumini, cu efecte pirotehnice, ceva ce nu s-a mai văzut la niciun BIAS și nu s-a mai văzut în altă parte la acest nivel, la un alt show aerian, mă refer. De asemenea, îl avem pe campionul mondial la acrobație cu planorul Luca Bertossio. Spectacolul va dura până către orele 21:00. Zborurile în crepuscul sunt cele mai spectaculoase, exact atunci când se termină show-ul, atunci este momentul culminant. După show, desigur, focuri de artificii și un concert 3 Sud Est.

---Stirea initiala---

A XI-a ediţie a evenimentului “Bucharest International Air Show" a adunat pe Aeroportul Băneasa încă de la primele ore ale dimineții aproape 35 000 de oameni atrași de zborurile de pe cer.

Organizatorii preconizează o prezenta de 50 000 de iubitori ai aviatiei care au așteptat cel mai fascinant show aerian al anului din România.

Momentele inedite ţin şi de participarea companiei TAROM cu o aeronavă Airbus A-318.

Am stat de vorbă cu câţiva dintre cei care au asistat la demonstraţiile dimineţii:


Spectator: E super frumos, interesant şi este ceva ce ar trebui făcut mult mai des.


Reporter: Aţi mai fost la BIAS?


Spectator: N-am mai fost niciodată. De zece ani am dorit să ajung şi n-am reuşit.


Reporter: Ce element din acest spectacol v-a atras în mod special?


Spectator: Elicopterele Puma care au trecut mai devreme mi s-au părut cele mai interesante, dar şi MIG-urile care au zburat. A fost foarte spectaculos!


BIAS 2019 este dedicat în acest an celebrării a 50 de ani de activitate aeronautică civilă a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi a 15 ani de la aderarea României la NATO

Evenimentul aviatic ofera 12 ore de zbor și acrobații pe cer susţinut de cei mai buni piloţi de acrobaţie ai lumii cum ar fi lituanianul Jurgis Kairys, Luca Bertossio, Aeroclubul României, Forţele Aeriene Române, Forţele Militare Aliate și Tarom.

Intrarea la BIAS 2019 este liberă, iar accesul se face pe la poarta Romaero a Aeroportului Băneasa.

Organizatorii avertizează că nu se asigură loc de parcare la eveniment si recomandă utilizarea mijloacelor de transport în comun, cu precădere.

Persoanele care participă la showul aviatic pot vizita Expoziția de Aviație Generală din hangarul Romero unde se pot testa diferite aparate.

Printre acestea se află și simulatorul de zbor, oferit de RMS Romotion.

LIVE VIDEO: BIAS 2019.


Etichete AvionaeroportBucharest International Air Showbias 2019aeroportul baneasaJurgis KairysLuca BertossioAeroclubul RomânieiForţele Aeriene RomâneForţele Militare AliateTarom

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live