Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, play-off Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

25 Martie 2020
Vizualizari: 578
Comentează add

Germania a raportat încă 3.000 de îmbolnăviri şi a ajuns la peste 31.000, în timp ce în Spania s-au înregistrat sute de noi decese şi mii de cazuri.

Benzinăriile din Italia se închid

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto Agerpres

Germania a raportat încă 3.000 de îmbolnăviri şi a ajuns la peste 31.000, în timp ce în Spania s-au înregistrat sute de noi decese şi mii de cazuri.

Cea mai gravă situaţie rămâne în Italia, unde autorităţile înăspresc şi mai mult restricţiile, de astăzi, şi s-a anunţat până şi închiderea benzinăriilor.

De la începutul epidemiei, în Italia s-a ajuns la 69.176 de cazuri de coronavirus, dintre care 6.820 de pacienţi au decedat, 743 numai în 24 de ore şi 8.326 s-au vindecat.

În condiţiile în care flxul dinspre nordul Italiei spre sud continuă, nu atât în trenuri, cât pe străzi şi autostrăzi, guvernul de la Roma a aprobat aseară alte măsuri restrictive, prin care se limitează şi mai mult deplasările în afara localităţilor de reşedinţă, iar toate activităţile productive şi fabricile trebuie să se oprească.

Cine încalcă interdicţiile riscă amenzi între 400 şi 3.000 de euro.

Chiar şi în această situaţie critică, Italia nu scapă de greve.

Sindicatele salariaţilor din industria chimică din regiunea Lombardia, care consideră că decretul guvernamental privind închidera fabricilor din cauza infecţiei cu COVID-19 prevede prea multe excepţii, a decis să organizeze pentru astăzi o grevă de opt ore, prin care se solicită protejarea sănătăţii salariaţilor.

Şi benzinăriile din întreaga peninsulă se vor închide din această seară.


Etichete (ii)benzinariiinchiderecovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live