Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Octombrie 2017
Vizualizari: 717
Comentează add

Premierul Mihai Tudose a spus că nu îi poate opri pe transportatorii care au anunţat proteste, dar că va avea discuţii cu reprezentanţii acestora.

Benzina s-a scumpit din cauza preţului barilului de petrol

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Preţul carburanţilor nu a crescut din cauza supraaccizei, ci din cauza scumpirii barilului de petrol, a afirmat premierul Mihai Tudose. Întrebat de jurnalişti ce părere are despre protestele anunţate de transportatori pentru luna viitoare, şeful executivului a spus că nu îi poate opri, dar că va avea discuţii cu reprezentanţii acestora.   

"Dacă faceţi o analiză pe ce înseamnă creşterea preţului la barilul de petrol influenţat de fenomene meteo în Golful Mexic, o să vedeţi că nu a crescut absolut deloc din cauza accizei, aşa cum am pronosticat. Domniile lor invocă o similitudine cu alte ţări din UE, unde se returnează o parte din acciză la transportatori. Am zis că o să avem o discuţie cum ne-am întâlnit luna trecută, continuăm discuţiile cu domniile lor. Ameninţă cu greva, ce să spunem? Să nu facă?", a comentat premierul Mihai Tudose. 

Declaraţia a fost făcută în timp ce sindicaliştii din Cartel Alfa protestau în Piaţa Victoriei nemulţumiţi în principal de transferarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Guvernul şi liderii sindicali vor continua vineri negocierile pe această temă.


Etichete Mihai Tudose.benzinăaccizămotorinăsupraaccizăbarilcarburant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live