Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

13 Decembrie 2018
Vizualizari: 298
Comentează add

La Ierusalim a avut loc recepţia anuală a primului ministru Benjamin Netanyahu pentru corespondenţii străini şi diplomaţii acreditaţi în Israel.

Benjamin Netanyahu: Israelul a dejucat zeci de atacuri teroriste

dragos-ciocarlan-ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu. Foto: EPA/Agerpres.

La Ierusalim a avut loc aseară recepţia anuală a primului ministru Benjamin Netanyahu pentru corespondenţii străini şi diplomaţii acreditaţi în Israel.

Colegul nostru, Dragoş Ciocîrlan, a fost invitat la eveniment şi relatează pentru Radio România despre unul din subiectele abordate de Netanyahu: ameninţarea iraniană şi organizaţia teroristă Statul Islamic.

Corespondenţă din Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul a dejucat zeci de atacuri teroriste ale organizaţiei Daesh şi ale Iranului, care aveau ca ţinte aviaţia din întreaga lume şi la sol. Israelul ajută ca lumea să fie mai sigură.

Benjamin Netanyahu: Ţările arabe înţeleg exact că Israelul nu este duşman, ci un partener pentru a opri radicalizarea şi terorismul.

Foto: Dragoș Ciocârlan

Întrebat despre linia roşie, care înseamnă supravieţuirea Israelului, Netanyahu a răspuns că se va face tot ce este necesar pentru a proteja statul Israel de regimul iranian, care cere în mod deschis distrugerea statului evreilor.

"Nu exclud nimic din ceea ce trebuie să facem pentru a ne apăra. În prezent, armata israeliană este singura armată din lume, angajată direct cu forţele iraniene. Facem asta în Siria şi îi vom îndepărta de acolo. Ceea ce vrea Teheranul este să-şi aducă armata aici, la 1500 de kilometri de Iran, până la graniţa noastră, să aducă rachete cu rază de 400-700 de kilometri, care să acopere tot teritoriul Israelului, să vină cu miliţii şiite, totul cu scopul explicit de a distruge Israelul", a declarat premierul israelian

 


Etichete IsraelBenjamin NetanyahuIranDaesh

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live