Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

6 Februarie 2021
Vizualizari: 410
Comentează add

Premierul Benjamin Netanyahu consideră instanța de la Haga drept "organism politic care încălca drepturile democrațiilor de a se apăra împotriva terorismului".

Benjamin Netanyahu consideră Tribunalul de la Haga drept "organism politic"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: facebook.com/Net

Premierul Benjamin Netanyahu consideră instanța de la Haga drept "organism politic, care încălca drepturile democrațiilor de a se apăra împotriva terorismului".Tribunalul Internațional și-a extins jurisdicția și persecută un stat democrat, care nu este asociat instanței internaționale".

Palestinienii au salutat decizia de la Haga și vor să coopereze cu procurorul-șef în investigarea acțiunilor israeliene. Corespondentul nostru la Ierusalim Dragoș Ciocârlan relatează.


Reporter: Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că "Tribunalul de la Haga a dovedit încă o dată că este un organism politic, și nu o instituție judiciară. Curtea ignoră adevăratele  crime de război și în schimb persecută o țară democrată care nu este membru al tribunalului. Instanța încalcă drepturile democrațiilor de a se apăra împotriva terorismului și subminează eforturile de extindere a cercului păcii".

”Vom continua să ne protejăm cetățenii și soldații”, a spus premierul israelian.

Ministrul de externe Gabi Ashkenazi a declarat că "decizia transformă instanța într-un instrument politic în mâinile propagandei anti Israel".

De la Ramallah, premierul palestinian Mohammad Shtayyeh a cerut instanței de la Haga să-și extindă cercetările. Instanța nu are jurisdicție, deoarece palestinienii nu am un stat și frontierele oricărui viitor stat vor fi stabilite în cadrul negocierilor de pace.

Procurorul-șef Fatou Bensouda, al cărui mandat se încheie în luna iunie, s-a antepronunțat prin extinderea jurisdicției înainte de delimitarea frontierelor.

Palestinienii au cerut instanței de la Haga să analizeze acțiunile israeliene: în timpul războiului din 2014, în zona Gaza, construcțiile de așezări în Yehuda și Shomron și anexarea Ierusalimului de Est.

Așezările din Cisiordania, dincolo de linia verde, sunt considerate ilegale de o mare parte a comunității internaționale.


Etichete Benjamin Netanyahuinstanța de la Hagaisraelorganism politic(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live