Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

2 Februarie 2017

Aproape 10 milioane de europeni şi-au găsit un loc de muncă,iar peste 8 milioane au dobândit o calificare în perioada 2007-2014

Beneficiile Fondului Social European Beneficiile Fondului Social European - Conține audio

daniela-manuta

 

Fondul social european este cel mai vechi fond al Uniunii Europene, fiind creat prin Tratatul de la Roma în 1957, și reprezintă principalul instrument de care dispune Europa pentru a investi în capitalul uman, prin promovarea ocupării forței de muncă și a incluziunii sociale. Potrivit executivului comunitar, prioritățile fondului sunt să ajute cetățenii să își găsească un loc de muncă (sau un loc de muncă mai bun), să integreze în societate persoanele defavorizate și să asigure șanse egale în viață pentru toți.
 
Suma totală alocată pentru Fondul Social European în perioada 2007-2014 a fost de peste 115 miliarde de euro, iar operațiunile au fost efectuate în perioada cuprinsă între ianuarie 2007 și decembrie 2015, se precizează în raportul de evaluare a investiţiilor realizate de fond în perioada amintită. 
 
Raportul mai arată că aproximativ un milion şi jumătate de de cetăţeni români au participat la programele derulate prin Fondul Social European. Cei mai mulţi dintre beneficiari au fost femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 54 de ani. În urma programului, aproape 350 de mii de persoane au obţinut o calificare, iar alte 430 de mii şi-au găsit o slujbă. 

AUDIO:

Etichete Fondul Social European,locuri de muncă,Comisia Europeană,alocari financiare,competenţe

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live