Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

13 Februarie 2019
Vizualizari: 1048
Comentează add

În Belgia continuă greva generală convocată de principalele trei confederaţii sindicale ale ţării.

Belgia: Grevă generală

amalia-bojescu

Aeroportul Zaventem din Bruxelles. Foto: Agerpres/AP.

În Belgia continuă greva generală convocată de principalele trei confederaţii sindicale ale ţării.

Sindicaliştii vor majorarea salariilor şi a pensiilor, precum şi condiţii mai bune acordate celor care ies la pensie. Corespondenţă de la Bruxelles.


Reporter - Amalia Bojescu: Protestele din Belgia sunt organizate de trei mari confederaţii sindicale, iar acţiunea lor de pe întreg teritoriul regatului belgian afectează funcţionalitatea serviciilor publice, dar şi a transporturilor.

Presa locală belgiană anunţă că administraţiile locale şi regionale nu vor avea activitate, iar serviciile poştale şi cele de colectare a deşeurilor nu vor fi asigurate în această zi. Întreprinderile lucrează la capacitate redusă, iar spitalele asigură minimum de servicii. Şcolile sunt închise, la fel şi creşele, din cauza lipsei de personal.

În ceea ce priveşte reţeaua feroviară, greva a început de aseară, de la ora locală 22:00 şi va ţine timp de 24 de ore.

Operatorul feroviar belgian trebuie să asigure însă, potrivit legii, circulaţia a jumătate din garnituri, în special pe traseele principale.

Este afectat şi transportul local, inclusiv cel de pe liniile preorăşeneşti. Societatea de transport în comun a anunţat că va asigura transportul pe liniile principale de metrou, autobuz şi tramvai.

Şi transportul aerian se va desfăşura la capacitate redusă. Mai multe companii aeriene şi-au anulat sau reprogramat zborurile din timp. Singurele zboruri autorizate sunt cele guvernamentale, militare şi de urgenţă.


Realizator: Mai multe curse aeriene spre şi dinspre Belgia au fost anulate azi de companiile care operează în România: patru zboruri Tarom şi unul al companiei low-cost Blue Air între Bucureşti şi Bruxelles sunt afectate de greva de astăzi; de asemenea, toate cursele Wizz Air, care operează pe aeroportul din Charleroi, au fost amânate pentru mâine.

Compania RyanAir a decis să schimbe destinaţia cursei Bucureşti - Charleroi programate pentru această după-amiază, zborul fiind deviat spre Eindhoven, în Olanda.

Detalii găsiţi pe pagina noastră de internet, www.romania-actualitati.ro


Etichete aeroportbelgiagreva generalaaeroporturitrenurisindicatemetrouzboruri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live