Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

27 Iulie 2016
Vizualizari: 779
Comentează add

Şi în Belgia, unde alerta teroristă este la nivel ridicat, se vorbeşte despre o întărire a securităţii la bisericile catolice.

Belgia, discuții despre întărirea securităţii la bisericile catolice

cerasela-radulescu-bruxelles

Arhivă. Luare de ostatici la o biserică din Franţa. Arhivă Foto: twitter.com/fredveille.

Reprezentanţii cultelor religioase din Franţa i-au cerut azi preşedintelui Francois Hollande măsuri de securitate pentru protejarea lăcaşelor de cult, după atacul comis ieri într-o biserică în care un preot în vârstă a fost ucis de doi jihadişti.

Lideri ai credincioşilor creştini, musulmani, evrei şi budişti au discutat azi cu preşedintele situaţia generată de noul atentat.

La finalul întrevederii, liderul Marii Moschei din Paris a evocat şi necesitatea unei reforme a instituţiilor islamice din Franţa.

Şi în Belgia, unde alerta teroristă este la nivel ridicat, se vorbeşte despre o întărire a securităţii la bisericile catolice.

Sinagogile sunt deja păzite deoarece au mai fost ţinta amenintarilor jihadiste.

Uciderea preotului catolic prin decapitare este metoda islamiştilor, iar faptul că a vizat Biserica Catolică are o simbolistică aparte.

Preotul Gabriel Ringle, profesor emerit la Universitatea Catolică din Leuven, a declarat în această dimineaţă la radioul public francofon din Belgia despre crima jihadiştilor din Franţa: "Este vorba despre un atac împotriva inocenţei, a oamenilor simpli. Acest preot, în vârstă de 86 de ani, din Franţa cu ce a greşit? Nu e vorba numai de el. Organizaţia teroristă Statul Islamic îi atacă fundamental pe cei simpli, nevinovaţi".

Profesorul Ringle mai spune că este absolut necesar ca islamul şi lumea musulmană să-şi pună întrebări, să devină critici în raport cu ei înşişi.

Dacă islamul ar fi fost mai critic faţă de radicalizare, aceşti tineri nu ar fi fost acum folosiţi de organizaţia teroristă stat islamic.


Etichete belgiasecuritatebiserici catoliceteroristiatacurijihadistiliderul Marii Moschei din ParisPreotul Gabriel Ringleprofesor emerit la Universitatea Catolică din Leuvencrestinimusulmanifrantafrancois hollande

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live