Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

27 Mai 2016
Vizualizari: 689
Comentează add

Belgia este afectată de greva lucrătorilor din Căile Ferate, ce durează de câteva zile fără să se fi înregistrat vreun progres în negocieri.

Belgia, afectată de proteste sindicale

cerasela-radulescu

Foto: Captură site Căile ferate belgiene.

Belgia este afectată de greva lucrătorilor din Căile Ferate, ce durează de câteva zile fără să se fi înregistrat vreun progres în negocieri. Din această cauză, traficul este perturbat puternic mai ales în sudul ţării. Greva survine pe fondul unor manifestaţii sociale masive împotriva unor măsuri de austeritate pe care guvernul belgian intenţionează să le ia.

Corespondenţă din Bruxelles - Reporter: Cerasela Rădulescu - Belgia se confruntă cu tensiuni sociale care au culminat zilele acestea cu greva din căile ferate. În sudul ţării, în partea valonă, spre Franţa, trenurile nu circulă, iar în nord, spre Olanda, în Flandra, circulaţia trenurilor se desfăşoară la 65% din capacitate. Manifestaţii naţionale sunt prevăzute în continuare în săptămânile următoare, iar climatul social se deteriorează din cauza unui nou proiect de lege a muncii.

Lucrătorii de la Căile Ferate se află de câteva zile în grevă şi nu se poate estima cât va dura, deoarece sindicatele refuză din acest moment dialogul cu reprezentanţii guvernului. Ele protestează pentru că le-au fost tăiate zilele de recuperare pe care angajatorul lor a decis să le ofere în contractul colectiv de muncă. Noua lege pe care guvernul de coaliţie de centru-dreapta intenţionează să o emită prevede dispariţia acestor drepturi - spun lucrătorii din Căile Ferate.

De amintit că în această săptămână, în Bruxelles, 60.000 de persoane din toată ţara au manifestat împotriva aceluiaşi proiect de lege.

Mişcările sociale din Belgia au loc în timp ce în ţara vecină Franţa se înregistrează manifestări similare împotriva unui nou proiect de lege a muncii, proteste violente având loc în aceste zile la Paris.


Etichete grevabelgiamiscari sindicale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live