Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

14 August 2020
Vizualizari: 433
Comentează add

Toti romanii care sosesc în Belgia din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să faca un test molecular.

Belgia a revizuit condițiile de acces pentru români

carmen-gavrila

 Belgia. Foto: cia.gov

Belgia a revizuit condițiile de acces pentru romani,  începând de astazi.

Astfel, o serie de zone si județe din România au fost incluse în zona roșie. Este vorba de București, Ilfov, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.

De la 1 august în zona roșie erau incluse deja Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

Toti romanii care sosesc în Belgia din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să faca un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19.

Testul este facut de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune testarea.

Autoizolarea și testarea sunt în competența autorităților regionale. 
 
Celelalte județe ale României - Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș - rămân incluse în zona portocalie iar persoanele care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie trebuie să se adreseze medicului în vederea testării și autoizolării la domiciliu. 
 
(RS)
 

Etichete BelgiaMAEconditii de accesromani(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live