Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2020
Vizualizari: 220
Comentează add

Belarus: Poliția "poate utiliza armele de foc" împotriva manifestanților

radiojurnal

 Proteste în Belarus. Arhivă foto.Agerpres/EPA.

În Belarus, Ministerul de Interne a anunțat că Poliția a fost autorizată să folosească armele de foc împotriva manifestanților.
 
Avertismentul vine pe fondul protestelor masive care nu contenesc și care sunt îndreptate împotriva regimului condus de Aleksandr Lukașenko, acuzat de fraudarea alegerilor prezidențiale din august, precum și de numeroasele arestări în rândul oamenilor simpli și al liderilor opoziției belaruse.
 
Reporter: Laurențiu Văduva - De la alegerile prezidențiale din 9 august, zeci de mii de manifestanți se adună la fiecare sfârșit de săptămână pe străzile Minskului și ale altor orașe belaruse.
 
Ei cer plecarea lui Lukașenko, organizarea de noi alegeri corecte și eliberarea deținuților politici.
 
De fiecare dată, Poliția intervine cu bastoane, grenade asurzitoare și tunuri de apă și numai ieri au fost arestați peste 700 de oameni în ceea ce a apărut a fi cea mai violentă reprimare a unei manifestații la Minsk de la mijlocul lunii august.
 
Liderii opoziției fie au fugit în țară, fie se află de mult în închisori.
 
Ministerul de Interne de la Minsk vorbește de radicalizarea extremă a protestelor în masă din capitală și anunță că, de acum încolo, forțele de ordine vor putea folosi echipamente speciale și armament de război împotriva manifestanților.
 
În încercarea de a tempera protestele, Lukașenko a sugerat o revizuire a Constituției, însoțită de un referendum constituțional, inițiativă primită, însă, cu scepticism de opoziție.
 
(PH)
 

Etichete Belaruspolitiearme de focmanifestanti(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live