Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Februarie 2021
Vizualizari: 79
Comentează add

Belarus acuză mai multe state occidentale de încălcarea drepturilor omului

sergiu-stet

 Vladimir Makei (dreapta imaginii) - ministrul de Externe al Republicii Belarus.        Foto: Arhivă/mae.ro.

Ministrul de externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei, a declarat că o serie de țări occidentale își încalcă angajamentele asumate în domeniul drepturilor omului și, criticând alte state pe această temă, acestea doresc să distragă atenția de la problemele proprii, transmite RIA Novosti.
 
"Pretențiile țărilor occidentale de a avea rolul de supraveghetor internațional și de mentor global în probleme legate de aplicarea drepturilor omului în alte țări arată ca o tactică bine gândită de a distrage atenția de la propriile lor probleme. Încălcările Poloniei, Lituaniei, Cehiei și ale multor alte țări europene ale propriilor angajamente în domeniul drepturilor omului ar putea fi înşiruite cu orele", a declarat Makei în timpul unei sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.
 
El a subliniat că orașele din Republica Belarus sunt unele dintre cele mai sigure orașe din lume, pe teritoriul acestei ţări fiind asigurate posibilităţi de angajare pentru toți cetățenii, dreptul la pensie, sisteme gratuite de educație şi sănătate. Vladimir Makei a amintit, totodată, de revoltele de stradă din Belgia, Germania, Spania, Olanda, Polonia, Franța, care au fost însoțite de violenţele protestatarilor și de represaliile forţelor de poliție.
 
"De ce aceste țări își arogă dreptul de a defăima și de a acuza alte state? De ce înaintează în mod regulat inițiative în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului cu propuneri de a analiza problemele de oriunde altundeva, numai nu de pe teritoriul lor?", a continuat indignat şeful diplomaţiei belaruse. Ministrul belarus a cerut încetarea acestei practici dăunătoare.
 
 

Etichete BielorusiaBelarusVladimir Makei,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live