Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Septembrie 2020
Vizualizari: 207
Comentează add

BEC va lua o decizie privind renumărarea voturilor de la Sectorul 1

radiojurnal

Arhivă Foto: Răzvan Stancu.

Biroul Electoral Central va lua astăzi o decizie privind solicitarea filialei PSD Sector 1 de renumărare a voturilor exprimate duminică pentru funcţia de primar.

Victoria este proclamată de doi candidaţi, Clotilde Armand, din partea USR-PLUS, susţinută de PNL şi de social-democratul Daniel Tudorache.

Potrivit rezultatelor parţiale, candidatul dreptei are un avans de puţin peste 1.000 de voturi.

Primăria Capitalei a fost câştigată cu 42,79 la sută din voturi de candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR-PLUS, în timp ce actualul primar general, Gabriela Firea, a obţinut aproape 38 de procente.

La Sectorul 1 situația rămâne deschisă, unde doi candidați își dispută în continuare fotoliul de primar.

Reprezentanta dreptei, Clotilde Armand, este pe primul loc, cu puțin peste 1.000 de voturi față de social-democratul Daniel Tudorache. PNL și USR-PLUS îi acuză pe social-democraţi de fraudă electorală, după ce un candidat PSD pentru Consiliul Local a fost găsit cu aproape 500 de procese verbale asupra sa. Președintele USR, Dan Barna:


Dan Barna: Rezultatul e foarte clar, e confirmat de numărătorile paralele. Clotilde Armand a câştigat Sectorul 1 cu aproximativ 1.000 de voturi în faţă. Vrem însă să ne asigurăm că nu apar magii prin saci sau că nu apar alte procese verbale din care ar lipsi semnături.


Reporter: Clotilde Armand a anunțat că va cere Parchetului General să preia ancheta despre situația voturilor de la Sectorul 1. De cealaltă parte, filiala PSD a cerut Biroului Electoral renumărarea voturilor, Daniel Tudorache susținând că, potrivit numărătorii paralele a partidului, a câștigat cu un avans de peste 200 de voturi.


Daniel Tudorache: Se creează o presiune de către candidatul USR. Sunt peste reprezentanţii din Biroul Electoral de sector, pun presiune. Deci, e ceva ilegal. BEC-ul va spune exact cine va fi câştigător.


Reporter: La Sectorul 2, Radu Mihaiu, din partea USR-PLUS, este pe prima poziție, la Sectorul 3, Robert Negoiță, din partea Alianței Pro București 2020, iar la Sectorul 4, Daniel Băluță, din partea Alianței PSD-PP-USL.

Pe primul loc la Sectorul 5 se află candidatul PP-USL Cristian Popescu Piedone, iar la Sectorul 6, liberalul Ciprian Ciucu.


Etichete becvoturisectorul 1alegeri locale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live