Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dorin Corpade, Hunedoara

6 Martie 2015
Vizualizari: 1494
Comentează add

La doar un an şi jumătate, Bebe este considerat unul dintre cei mai buni câini de căutare – salvare din România şi este în serviciul pompierilor hunedoreni.

Bebe, unul dintre cei mai buni câini de căutare-salvare din ţară

dorin-corpade-hunedoara

Câinele Bebe, în tabăra de antrenament canin. Foto: Arhiva ISU Hunedoara.

La doar un an şi jumătate, Bebe a fost în prima tabără din viaţa sa, unde s-a şi remarcat printre alţi semeni de ai lui, mult mai în vârstă decât el.

El este considerat unul dintre cei mai buni câini de căutare – salvare din România şi este în serviciul pompierilor hunedoreni.

Tabăra Naţională pentru Câini de Salvare de la Cluj Napoca, la care a participat şi Bebe, a reunit 28 de câini specializaţi în astfel de acţiuni de la Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania, Centrul Chinologic "Aurel Greblea" Sibiu, serviciile publice "Salvamont" din judeţele Alba şi Harghita, voluntari ai Clubului Câinilor Utilitari şi I.S.U. Hunedoara.

Timp de patru zile oameni şi câini au lucrat împreună în teren, în condiţii ostile, similare unor intervenţii reale.

Câinii de căutare – salvare au fost provocaţi să identifice victime ipotetice situate în camere obscure, în puţuri sub pământ sau în spaţii aflate la mai bine de un metru deasupra nivelului solului.

Câinele Bebe, în acţiune. Foto: Arhiva ISU Hunedoara.

Această tabără de pregătire a constituit, totodată, şi un util schimb de experienţă între angajaţii M.A.I. şi membrii celorlalte echipe de voluntari, totul în scopul realizării cât mai eficiente a măsurilor reale de căutare salvare asistate de câini.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Iancu de Hunedoara" al judeţului Hunedoara şi-a propus să încheie un protocol de colaborare cu Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania în scopul dezvoltării unui parteneriat care implică participarea comună la sesiuni de pregătire, demonstraţii sau intervenţii. 


Etichete ştiri vestHunedoaracâinisalvaretabărăBebeISUurgenţăantrenamentMAI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live