Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Octombrie 2015
Vizualizari: 1457
Comentează add

Înalta Curte de Casaţie şi justiţie a dat câştig de cauză pentru peste 200 de clienţi BCR, care ceruseră eliminarea acestora prin modificarea contractelor.

BCR a pierdut procesul intentat de clienţii săi privind clauzele abuzive

radiojurnal

Foto: wikipedia.org.

Cei care au contracte de împrumut la BCR vor putea solicita eliminarea clauzelor abuzive, după ce Înalta Curte de Casaţie şi justiţie a dat câştig de cauză pentru peste 200 de persoane, care ceruseră eliminarea acestora prin modificarea contractelor.

Avocatul Gheorghe Piperea atrage atenţia însă că banca ar putea amâna punerea în aplicare a deciziei cu încă un an.

"Banca Comercială Română n-are gând să respecte această hotărâre, motiv pentru care noi vom face, începând de astăzi, o acţiune, prin care o să cerem obligarea băncii să ne plătească pe fiecare zi de întârziere în executarea acestei obligaţii o penalitate care va fi cifrată la maximum de 1000 de lei pe zi. Este posibil să ne trezim că banca trage de timp încă un an de zile, dar nu-i nimic 207 reclamanţi înmulţit cu 365 de zile, cât înseamnă un an şi, respectiv, 1000 de lei pe zi se ajuge la o sumă exorbitantă, de 72 milioane de lei", a declarat Gheorghe Piperea.

Avocatul spune că banca ar trebui să elimine dobânda variabilă şi să aplice doar marja fixă, situată între 0 şi 1,5%.

Pe de alta parte, BCR precizează într-un comunicat că nicio instanţă nu poate stabili dobânda într-un contract de credit, ci cel mult poate să dispună renegocierea acesteia - a transmis redactorul Radio România Actualităţi, Iulian Olescu. 


Etichete BCRclauze abuzivedecizia ÎCCJclienţiavocatul Gheorghe Pipereacontract de creditrenegociere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live