Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Martie 2018
Vizualizari: 594
Comentează add

Recomandările stabilesc "principii" cum ar fi necesitatea ca băncile să deruleze "teste de stres" pentru a-şi verifica puterea de a face faţă în diferite situaţii.

BCE a publicat noi recomandări pentru băncile din zona euro

sergiu-stet

 

Banca Centrală Europeană a publicat vineri, 2 martie, noi instrucţiuni referitoare la modalitatea prin care băncile din zona euro ar trebui să-şi calculeze mărimea capitalului şi a lichidităţilor de care trebuie să dispună pentru siguranţa proprie.

Agenţia Reuters transmite că noile reglementări, care vor intra în vigoare anul viitor, stabilesc "principii" cum ar fi necesitatea ca băncile să deruleze "teste de stres" pentru a-şi cuantifica puterea de a face faţă în diferite situaţii. Deşi aceste reglementări propuse nu sunt obligatorii, BCE poate să ameninţe instituţiile bancare cu cerinţe cum ar fi suplimentarea capitalului dacă nu vor implementa aceste instrucţiuni.

Iniţiativa BCE urmează dispariţiei de anul trecut a patru bănci din zona euro, inclusiv Banco Popular din Spania, ajunsă fără lichidităţi. "Experienţa de supraveghere sugerează că băncile ar putea fi nevoite să-şi consolideze calitatea capitalului intern şi procesele de evaluare a adecvării lichidităţii interne ", a comunicat BCE.

Potrivit BCE, prin noile instrucţiuni se urmăreşte diminuarea diferenţelor dintre cele aproape 120 de mari instituţii bancare din zona euro pe care le supraveghează. "Se aşteaptă ca băncile să-şi evalueze riscurile pe care le înfruntă şi, abordând în perspectivă, să se asigure că toate riscurile materiale sunt identificate, gestionate efectiv şi acoperite de capital adecvat şi niveluri de lichidităţi în orice moment", mai anunţă organismul de supraveghere bancară.

BCE va solicita un punct de vedere din partea industriei în privinţa noilor reguli prin intermediul unei consultări publice, derulată până la 4 mai.


Etichete băncireglementareBanca Centrală Europeanăstrestesteadecvarecapital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live