Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

3 Octombrie 2019
Vizualizari: 796
Comentează add

Interviu cu Graham Ellis, director adjunct al BBC, preşedintele Comitetului pentru Radio al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

BBC și Radio România ”își pot da mâna peste întreaga Europă”

alina-stanuta

Acord de colaborare Radio România – BBC Radio. Foto: Nicu Popescu

Radio România şi BBC Radio au încheiat astăzi la Bucureşti un acord bilateral în vederea dezvoltării unui parteneriat creativ şi a cooperării între cele două instituţii.

Documentul a fost semnat de Georgică Severin, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, şi Graham Ellis, director adjunct al BBC, preşedintele Comitetului pentru Radio al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

Pentru Radio România acest acord urmează celorlalte două documente semnate, cu Radio France şi cu RAI, şi face parte din strategia de cooperare a Societăţii Române de Radiodifuziune cu cele mai prestigioase instituţii media din Europa.

Reporter: De ce aţi ales să semnaţi un acord cu Radio România?
Graham Ellis: Pentru că este important. Radio România şi Radio BBC sunt doi membri mari şi importanţi ai Uniunii Europene de Radio şi Televiziune. Suntem poziţionaţi opus, la două margini ale Europei, dumneavoastră la Marea Neagră, noi la Marea Nordului, dar asta nu înseamnă că nu putem să dăm mâna peste întreaga Europă şi, pentru că suntem ambele companii membri activi ai Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, am optat împreună să încheiem o înţelegere bilaterală pe baza căreia să oferim reciproc susţinere, să ne dezvoltăm împreună şi să lucrăm pentru binele audienţelor noastre împreună.

Reporter: Este România prima ţară din Europa cu care încheiaţi un asemenea acord?
Graham Ellis: Răspunsul sincer este: nu ştiu. Cert este că de curând am încheiat un acord similar cu CBS în Canada. Nu am cunoştinţă de alte acorduri cu ţări europene, dar asta nu înseamnă, ştiţi, BBC are o istorie îndelungată, avem cam o sută de ani, deci, probabil au mai fost asemenea acorduri şi în trecut. 

Reporter: Cum apreciaţi momentul acesta?
Graham Ellis: Sunt încântat. Am purtat discuţii pentru încheierea acestui acord timp de un an şi jumătate, doi ani. Sunt încântat că am ajuns să putem încununa aceste eforturi. Sunt încântat să fiu aici la Bucureşti la Conferinţa Media 2020 pentru a semna acest document. Sunt convins că nu poate să aducă decât beneficii pentru BBC şi pentru Radio România.

Reporter: Cum vedeţi cooperarea viitoare? Mă gândesc la domeniul combaterii ştirilor false, fake news, mă gândesc la Brexit, mă gândesc la provocările noii ere digitale. 
Graham Ellis: L-am întâlnit pe Dan Şanta de la Radio România, directorul de /Relaţii Internaţionale/, ne întâlnim de patru, cinci ori pe an pe linia activităţii în Uniunea Europeană de Radio, la conferinţe, discutăm permanent ce iniţiative au apărut, discutăm schimbările aduse de noua tehnologie, cum se modifică difuzarea emisiunilor de radio. Sunt încă destul de multe chestiuni complicate în legătură cu viitorul emisiunilor de radio, în special în legătură cu difuzarea şi în legătură cu nivelul de cooperare cu alte platforme. Acestea sunt subiecte permanente de discuţie. Sunt multe de făcut şi cred că este mult de discutat şi asta ne va ajuta.

Reporter: Credeţi că Brexitul va afecta colaborarea noastră?
Graham Ellis: Este de văzut cum rămâne cu Brexit-ul, dar Brexit-ul nu poate afecta relaţia dintre BBC şi Radio România, după cum nu poate afecta nici calitatea de membru al BBC în Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune.

Reporter: Vă veţi păstra calitatea de membru.
Graham Ellis: Da. Vom continua să fim membri ai Uniunii Europene de Radio, da. Oamenii tind să uite că noi am fost membri ai Uniunii Europene de Radio şi Televiziune înainte să aderăm la piaţa comună. 


Etichete bbcbrexitmedia 2020

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live