Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

14 Aprilie 2013
Vizualizari: 3044
Comentează add

O universitate britanică de top a acuzat BBC că pune studenţii în pericol, trimiţând o echipă cu ei, în Coreea de Nord, pentru filmarea unui documentar sub acoperire.

BBC acuzat că "a folosit studenţi ca scut uman"

razvan-stancu

 BBC. Foto: Reuters.

Şcoala de Ştiinţe Economice din Londra (LSE), o școală de prestigiu din Londra a cerut duminică postului de televiziune BBC să nu difuzeze un reportaj care a fost filmat în secret în Coreea de Nord.

Şcoala de Economie de la Londra afirmă că studenţii nu au primit informaţii suficiente legate de planurile BBC, pentru a-şi da acordul în cunoştinţă de cauză.

BBC a răspuns acuzaţiilor, afirmând că studenţii au fost informaţi că jurnaliştii îi vor însoţi şi au fost avertizaţi în legătură cu riscul de a fi arestaţi.

BBC a anunţat că va difuza filmul, după cum era programat.

Reportajul a fost realizat de un jurnalist BBC care s-a dat drept student al LSE în grupul care a vizitat Coreea de Nord.

Cererea Şcolii de Ştiinţe Economice din Londra a fost refuzată de BBC care va difuza luni reportajul intitulat "Coreea de Nord Undercover" (Clandestin în Coreea de Nord) în cadrul emisiunii de anchete Panorama, a declarat un purtător de cuvânt al BBC.

Screenshot al paginii Panorama BBC.

Potrivit unui email trimis de LSE, "un jurnalist de la emisiunea Panorama, John Sweeney a reuşit să intre în Coreea de Nord dându-se drept student care doreşte să se documenteze pentru a realiza o lucrare la istorie".

Un purtător de cuvânt al BBC a confirmat că jurnalistul sa întors din Coreea de Nord, dar nu a vrut să ofere detalii despre modul în care a ajuns în acea ţară.

LSE a arătat că studenţii săi au fost puşi în pericol de fapta jurnalistului în cazul în care autorităţile nord coreene ar fi descoperit activitatea acestuia.

Un purtător de cuvânt al BBC a respins acuzaţiile şi a declarat că studenţii au fost informaţi de faptul că sunt însoţiţi de un jurnalist.

Însă administraţia şcolii a dezminţit faptul că ar fi fost informaţi.

Turiştii, "bineveniţi în Coreea de Nord"

Tot în luna aprilie, un jurnalist al publicaţiei britanice Sky News a fost timp de 4 zile într-o excursie în Coreea de Nord.

În ciuda tensiunilor existente în Peninsula Coreeană, turiştii au permisiunea să călătorească în Coreea de Nord.

În schimb, jurnaliştii străini au acces numai după ce obţin viza de intrare, fapt care se petrece foarte rar, aminteşte publicaţia britanică.

Potrivit Sky News, jurnalistul, căruia nu i-a fost divulgat numele, a călătorit prin intermediul unei agenţii de turism chineze.


Etichete BBCstudenţiCoreea de Norddocumentarşcoala de economieLondraJohn Sweeney

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live