Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: POIANA LUI JOHANN Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iulie 2021
Vizualizari: 576
Comentează add

Complexul are o suprafaţă de 3.800 de metri pătraţi, este al doilea cel mai mare de acest gen din România. Va putea fi folosit şi de sportivi de performanţă, dar şi de public.

Bazin Olimpic de înot inaugurat la Târgu Mureş

radiojurnal

  Foto: Adriana Tudose / RRA

La Târgu Mureş a fost inaugurat astăzi un bazin olimpic de înot, după 13 ani de la începerea lucrărilor. Complexul are o suprafaţă de 3.800 de metri pătraţi, este al doilea cel mai mare de acest gen din România şi va putea fi folosit şi de sportivi de performanţă, dar şi de oameni obişnuiţi.

Corespondentul RRA, Marcela German, a transmis mai multe detalii.

Marcela German: Bazinul Olimpic inaugurat astăzi este un proiect de 24,5 milioane de lei, cuprinde un bazin de competiţie şi unul de încălzire. Are 800 de locuri în tribune şi va putea găzdui competiţii de înot şi polo. Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, spune că nu vor mai exista blocaje pe nici un proiect de investiţii al ministerului, întrucât interesul este de a construi şi de a preda apoi investiţiile comunităţilor locale.


Cseke Attila: Pe lângă acest standard naţional şi internaţional de a organiza evenimente este important că târgumureşenii şi autoritatea locală vor putea avea posibilitatea de a folosi acest bazin, de exemplu, pentru a-i învăţa pe copiii să înoate. Pot să vă spun că la zi suntem în finanţarea a încă 57 de bazine de înot.


Kelemen Hunor, viceprim-ministru: Coordonez două grupuri interministeriale pentru a pregăti strategia de sport a României pentru următorii 10-12 ani şi undeva în primăvara anului viitor strategia se va aproba. Şi această strategie înseamnă, printre altele, şi o infrastructură care trebuie construită, trebuie dezvoltată, să existe posibilitatea pentru sportivii de performanţă, pentru copii de a practica toate sporturile dorite.


Marcela German: Complexul de nataţie a fost predat Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureş, care va face angajări şi va obţine autorizaţiile necesare funcţionării.


Etichete târgu mureșbazin olimpicinaugurare,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live