Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE (emisiune conf.Legii 41) Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

8 Septembrie 2017
Vizualizari: 2252
Comentează add

Comandantul Forţelor Aeriene SUA pentru Europa şi Africa, generalul Tod Wolters : „Baza de la Mihail Kogălniceanu are funcţia unui multiplicator de forţe datorită poziţiei.

Baza Mihail Kogălniceanu are funcţia de multiplicare pentru forţele NATO Baza Mihail Kogălniceanu are funcţia de multiplicare pentru forţele NATO - Conține video

radu-dobritoiu

Forţele Aeriene ale Statelor Unite îşi continuă misiunile în zona Africii de Nord unde operezază 6 baze de unde au lansat sute de lovituri aeriene asupra poziţiilor deţinute de ISIS. Adiţional, alte sute de operaţiuni aeriene au fost desfăşurate pentru recunoaştere şi culegere de informaţii. Generalul Tod Wolters, comandantul Forţelor Aeriene Americane pentru Africa şi Europa s-a referit şi la misiunea de poliţie aeriană NATO pentru Ţările Baltice unde aeronavele americane de luptă se află la a cincea rotaţie. O altă informaţie prezentată de comandantul American s-a referit la exerciţiile militare care se desfăşoară în această perioadă în Ucraina. La aceste manevre Forţele Aeriene Americane vor participa cu un avion logistic C-135 pregătit special pentru misiuni de suport dar şi pentru sprijin medical. Radu Dobriţoiu l-a rugat pe generalul Tod Wolters să se refere la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, utilizată de Forţele Aeriene Americane pentru misuni logistice sau de antrenament:

Este o întrebare foarte bună. Am avut ocazia să vizitez Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu şi să văd capacităţile operaţionale de acolo. Am avut mai multe misiuni pe bază de rotaţie cu aeronave NATO pe aeroportul de acolo. Baza de la Mihail Kogălniceanu are funcţia unui multiplicator de forţe datorită poziţiei geografice. Pentru a cunoaște mai bine această capacitate ne asigurăm că periodic avem misiuni pentru că baza de la Mihail Kogălniceanu are evident o poziţionare foarte bună. Doresc să amintesc că, atunci când am vizitat baza, am fost extrem de impresionat de ospitalitatea românilor. Am o relaţie foarte bună cu [generalul] Laurian Anastasof, comandantul Forţelor Aeriene Române. Am colaborat la Baza Mihail Kogălniceanu în multe misiuni în care au fost implicate avioanele militare ale NATO sau ale Statelor Unite. Sunt impresionat de modernizarea aviaţiei militare a României. O bază militară foarte bună acolo, cu oameni minunaţi.

 

Într-o conferință de presă susţinută astăzi, la care a fost invitat şi reprezentantul Radio România Actualităţi, Generalul Tod Wolters s-a referit şi la exerciţiul de amploare Zapad 2017 pe care Rusia îl va începe peste câteva zile. Comandantul american a spus că NATO este pregătită pentru orice situaţie sau orice accident provocat sau nu în timpul desfăşurării aplicaţiei militare ruseşti. Trupele Alianţei sunt pregătite pentru orice atât cu forţe aeriene cât şi cu capacităţi terestre sau navale.

 


Etichete Baza Mihail KogălniceanuGeneral Tod WoltersRadu-Costin DobritoiuBaza NATO MK

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live