Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

30 Iunie 2022
Vizualizari: 268
Comentează add

Coaliția de guvenare a decis şi creşterea impozitului pentru dividende și taxe mai mari la tranzacţiile imobliare între persoanele fizice.

Băuturile alcoolice, cele cu zahăr și tutunul vor fi taxate suplimentar

amalia-bojescu

 Foto: Arhivă.

Băuturile alcoolice, cele cu zahăr, tutunul şi jocurile de noroc vor fi taxate suplimentar şi deci vor fi mai scumpe.
 
La unele se măreşte Taxa pe valoarea adăugată, iar la altele acciza. Sunt măsuri, convenite aseară de coaliţia de guvernare, pentru modificarea Codului Fiscal. S-a decis şi creşterea nivelului de impozitare a dividendelor, a tranzacţiilor imobliare între persoanele fizice şi ar urma să scădă plafoanele salariale până la care unii angajaţi primeau reduceri fiscale.
 
Vor fi şi deduceri pentru familiile cu copii, dar numai pentru cele cu venituri mai mici. Unele dintre aceste măsuri ar trebui să intre în vigoare de la 1 august, altele de la începutul anului viitor.
 
Toate sunt incluse într-un proiect de ordonanţă, ce ar putea fi pus în dezbatere publică astăzi pentru a fi adoptat de Guvern săptămâna viitoare.
 
Partidele din arcul guvernamentale au convenit asupra creșterii accizelor la alcool și tutun, TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr și impozit de 40% pentru jocurile de noroc. O altă măsură avută în vedere este scutirea de impozit pentru salariile din agricultură și construcții, prin scăderea pragului de la 30.000 la 10.000 de lei.
 
De asemenea, s-a convenit în legătură cu creșterea impozitării dividendelor de la 5 la 8 la sută, inclusiv pentru companiile de stat. Coaliția de guvernare dorește, totodată, deduceri de 100 de lei pentru fiecare copil aflat la grădiniță, pentru familiile care au un venit de până la 4.500 de lei. Sunt și propuneri asupra cărora nu s-a ajuns la un acord.
 
Este vorba, între altele, despre supraimpozitarea veniturilor mari sau creșterea impozitelor pe proprietate de anul viitor. Modificările la Codul Fiscal vor fi adoptate cel mai probabil săptămâna viitoare într-o ședință de guvern.
 

Etichete cod fiscaltaxeimpoziteaccizePSDPNLUDMRcoaliție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live