Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Bâcâin

8 Iulie 2020
Vizualizari: 725
Comentează add

Barometru de opinie: Românii au redevenit optimiști după starea de urgenţă

cristian-bacain

Foto: Arhivă.

 După starea de urgență, românii au redevenit optimiști și cred că vom scăpa de pandemia de coronavirus până la finele anului - arată un barometru de opinie realizat de compania de consultanță Frames.


Reporter: Cristian Bâcâin - Potrivit barometrului de opinie, 92% dintre cei chestionați au declarat că au fost afectați în mare măsură de pandemie, mai ales de restricțiile impuse de autorități. Numai 6% nu au fost afectați, iar 2% nu au răspuns.

Întrebați cum s-au protejat în această perioadă, cei mai mulți au spus că au folosit măști sanitare, pe care, de altfel, 47% le consideră cea mai eficientă măsură împotriva coronavirusului. Românii au apelat și la produsele dezinfectante, mai mult ca niciodată. 39% dintre ei cred că folosirea acestora creează o barieră eficientă în fața posibilă infectării.

Românii sunt, în general, optimiști în privința evoluției pandemiei: 67% pare a fi foarte convinşi că vom scăpa de coronavirus până la sfârșitul anului, 61% dintre respondenți cred că sfârșitul pandemiei va fi asigurat de un vaccin, iar 12% estimează că tehnologia și măsurile de siguranță și de securitate vor fi decisive în acest demers.

Pandemia de coronavirus a determinat restricții semnificative în toate aspectele vieții sociale, iar birourile, spațiile de producție, clădirile administrative și sectorul HORECA sunt printre cele mai importante zone  vizate.

Barometrul de opinie a fost realizat în perioada 29 iunie - 2 iulie, pe un eșantion de peste 2.500 de persoane


Etichete barometru de opinieoptimismstare de urgentaromani(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live