Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Barbra Streisand și Peter Gabriel

Ediția din 4 mai.

Barbra Streisand și Peter Gabriel
Barbra Streisand în 1969. Foto: Wikipedia.

Articol de Johann Pohrib, 03 Mai 2016, 15:48

Barbra Streisand – Live in Concert 2006

La mai bine de sase ani dupa ce-si anuntase retragerea din lumina reflectoarelor, actrita si cantareata americana Barbra Streisand s-a decis, in 2006, sa revina pe scena si nu oricum, ci in cel mai mare turneu al sau din cariera.
Barbra Streisand, care implinise in 2006 64 de ani, si-a motivat revenirea pe scena prin dorinta de a strange fonduri pentru cauzele caritabile la care contribuie prin intermediul propriei fundatii umanitare "Acesta este principalul motiv pentru care imi voi relua concertele", a declarat ea pentru revista O, apartinand lui Oprah Winfrey. Ultimele concerte ale legendarei soliste fusesera organizate in urma cu zece ani.
Barbara Streisand a donat 10 milioane de dolari din castigurile inregistrate in turneul de 20 de concerte din 16 orase. Banii s-au indreptat spre sustinerea cercetarii in domeniul protectiei mediului, educatie si sanatate. Preturile unui bilet la unul dintre concertele Barbrei Streisand au fost intree 100 si 750 de dolari.


"Este o personalitate emblematica a showbizului", comenta Ray Waddell de la revista Billboard "Un turneu al ei este ca o finala Super Bowl a concertelor. Nu ai multe sanse de a o vedea pe Barbra Streisand live. Ea nu pleaca in turnee foarte frecvent, iar cand porneste intr-un turneu numarul de concerte este foarte mic", a mai adaugat el.


Barbra Streisand este una din cele mai bine vandute cantarete din America, cu vanzari de peste 71 de milioane de albume. Ultimul sau produs discografic, albumul "Guilty Pleasures", datand din 2005, i-a adus vedetei cel de-al 50-lea disc de aur din cariera.


In afara carierei muzicale, Streisand are si o fabuloasa cariera cinematografica, castigand mult ravnitul Oscar inca de la filmul ei de debut, din 1968, musicalul "Funny Girl" (a impartit Oscarul pentru cea mai buna actrita din acel an cu un monstru sacru al cinematografiei, Katharine Hepburn si filmul sau "The Lion in Winter"). Cariera cinematografica i-a mai adus lui Streisand un raft intreg de premii Tony, Emmy si Grammy.



O ascultam in aceasta noapte la mari concerte de pe scenele lumii la RRA, Barbra Streisand – Live in Concert 2006.



Peter Gabriel

Pe 8 mai 2014, Peter Gabriel a concertat în Pavilonul Central al Complexului Romexpo din Bucureşti. Artistul britanic s-a aflat pentru prima dată în România cu ocazia turneului “Back to Front”, care aniversează 25 de ani de la lansarea celebrului album “So”.

Cu o carieră impresionantă ce se întinde pe parcursul a aproape 50 de ani, Peter Gabriel este un artist a cărui moştenire muzicală este greu de catalogat, creaţiile sale incluzând elemente de rock progresiv, rock experimental, pop rock sau worldbeat, fiind considerat de multe ori un artist vizionar, înaintea timpurilor sale.

Ca lider, vocal şi flautist al trupei Genesis, Peter Gabriel este cel care a “amestecat” sunetele sintetizatorului cu cele din muzica soul, cu beat-ul bateriei, rezulatul fiind de o sensibilitate şi onestitate deosebite, influenţând trupe precum: U2, Depeche Mode sau Arcade Fire.

Pasionat de ultimele tehnologii vizuale, Peter Gabriel şi echipa sa au adus la Bucureşti una dintre cele mai spectaculoase şi ample producţii indoor care va însemna, printre altele o scenă de mari dimensiuni (20 de metri deschidere şi 15 metri adâncime), roboţi gigantici (ce cântaresc 5 tone), coregrafii inedite, proiecţii 3D şi jocuri de lumini surprinzătoare.

Cu şase statuete Grammy, trei Brit Awards la activ, dar şi cu cea mai recentă realizare – introducerea în Rock and Roll Hall of Fame – in acest an, Peter Gabriel este un artist complet.

La RRA va invita sa ascultati in aceasta seara, la mari concerte de pe scenele lumii, Peter Gabriel - Secret World Live 2003.

Zucchero și Creedence Clearwater Revival
Mari Concerte pe scenele lumii 27 Iulie 2016, 15:17

Zucchero și Creedence Clearwater Revival

Il ascultam in aceasta nopate la mari concerte de pe scenele lumii, la RRA, in 2 ore de maiestrie muzicala - Zucchero - Live...

Zucchero și Creedence Clearwater Revival
Kelly Family și Eros Ramazzotti
Mari Concerte pe scenele lumii 28 Iunie 2016, 14:13

Kelly Family și Eros Ramazzotti

Îi puteți asculta pe 28 iunie pe Kelly Family și Eros Ramazzotti cu Live, live, live 1998 și Eros Live World Tour 2009.

Kelly Family și Eros Ramazzotti
Cher și Eric Clapton
Mari Concerte pe scenele lumii 01 Martie 2016, 19:38

Cher și Eric Clapton

La maric concerte la RRA ascultam Cher – Las Vegas Nights 2013 și Eric Clapton - forever man.

Cher și Eric Clapton
Live, live live - The Kelly Family
Mari Concerte pe scenele lumii 15 Februarie 2016, 20:18

Live, live live - The Kelly Family

Kelly Family astazi la mari concerte de pe scenele lumii la RRA: Live, live, live 1998!

Live, live live - The Kelly Family
Mari concerte: Zucchero
Mari Concerte pe scenele lumii 09 Noiembrie 2015, 15:12

Mari concerte: Zucchero

La RRA, 2 ore de maiestrie muzicala - Zucchero - Live In Italy 2008,

Mari concerte: Zucchero
Cher și Peter Gabriel
Mari Concerte pe scenele lumii 27 Octombrie 2015, 15:00

Cher și Peter Gabriel

La mari concerte de pe scenele lumii la RRA ascultam Cher - Live The Farewell Tour 2003 și Peter Gabriel - Secret World Live...

Cher și Peter Gabriel
Mari concerte: Roy Orbison, Mariah Carey și Mireille Mathieu
Mari Concerte pe scenele lumii 19 Octombrie 2015, 14:22

Mari concerte: Roy Orbison, Mariah Carey și Mireille Mathieu

Roy Orbison - The Last Concert 2013, Mariah Carey – MTV Unplugged 1992, Mireille Mathieu – En Direct De L'Olympia 1967.

Mari concerte: Roy Orbison, Mariah Carey și Mireille Mathieu
Diana Krall și Bob Dylan
Mari Concerte pe scenele lumii 28 Septembrie 2015, 14:29

Diana Krall și Bob Dylan

In aceasta noapte la mari concerte de pe scenele lumii, RRA va prezinta Diana Krall - Live in Paris 2002 și Bob Dylan MTV...

Diana Krall și Bob Dylan