Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ani Sandu

7 Februarie 2016
Vizualizari: 1177
Comentează add

Ajunsă la aproape 57 de ani, pe care îi va împlini în martie, păpuşa Barbie se pregăteşte să devină cât mai corectă din punct de vedere politic.

Barbie schimbă, din nou, canoanele de frumuseţe

ani-sandu

Ajunsă la aproape 57 de ani, pe care îi va împlini în martie, păpuşa Barbie se pregăteşte să devină cât mai corectă din punct de vedere politic.

Probabil că încă se mai gândeşte cu ce să se îmbrace, dar deja agenţiile internaţionale de presă anunţă că va fi pregătită să repare greşelile tinereţii.

Şi nu că vreau să fiu neapărat vizionară, dar peste Ocean chiar a fost O ŞTIRE că Barbie nu va mai fi DOAR înaltă, blondă şi „super slabă”. Pe Reuters şi pe Associated Press s-a anunţat că Barbie cea înaltă va mai avea două surori, una genul mignion, alta mai cu forme. Ştirea a fost preluată rapid şi probabil că deja multe femei se gândesc că până nu apare noua Barbie, să vadă exact dimensiunile… schimbării, nu mai fac nicio cură de slăbire.

Iar pe coperta revistei Time apare o Barbie cu totul nouă, o Barbie cu forme, cu burtică chiar şi care pare a vorbi lumii întregi despre o schimbare de atitudine:
„Adică, gata, am proporţii pe care orice frumuseţe americană – sau globală, că se va răspândi zvonul, sunt sigură – le poate avea. În plus, creatorii mei s-au gândit că pot avea cam 7 tonuri la culoarea pielii, 22 de nuanţe, că nu le pot spune culori, ale ochilor şi vreo 24 de coafuri. Ce mai, sunt o Barbie multiculturală, cu un apetit normal şi frumuseţe aproape naturală.

Ceea ce poate fi de bun augur pentru generaţiile de fetiţe care vor avea prilejul să se joace cu mine! Nu o să mai fiu acuzată că le provoc crize de identitate, anorexie şi stimă de sine redusă!”

Şi acestea fiind spuse, noua Barbie poate fi semnalul dat pentru reîntoarcearea la frumuseţea naturală, de care tip o fi ea, blondă sau brună, zveltă sau mignonă, cu forme şi fără de măsuri standard! Nevoia de o astfel de schimbare a apărut, timid ce-i drept, şi în lumea modei, căci tot săptămâna aceasta am aflat că o casă de modă britanică îşi obligă modelele să semneze un contract prin care se angajează să mănânce în timpul prezentărilor. Şi nu doar o frunză de salată şi o felie de castravete!…

Pe de altă parte, nouă, ăstora, de a trebuit să trăim în umbra unor modele mult prea zvelte şi a unei Barbie ONE SIZE ne plăteşte cineva daune de imagine? Nu de alta, dar vreme de o jumătate de secol au distorsionat ideea de… „păpuşă”!


Etichete Barbiecanoane de frumuseţeînaltăblondăslabă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live