Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Februarie 2020
Vizualizari: 1056
Comentează add

Autorităţile locale au luat deja măsuri. 44 de probe biologice au fost transportate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti,unde va fi adus şi bolnavul.

Bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus ar fi un tânăr

radiojurnal

  Foto: Adriana Tudose / RRA

Corespondentul RRA în Judeţul Gorj, Răzvan Stoichiţoiu, unde s-a aflat italianul diagnosticat cu coronavirus, a transmis că autorităţile locale au convocat deja Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a pune în aplicare măsurile care se impun. 

Răzvan Stoichiţoiu: În prima fază Comisia de Investigaţie Epidemiologică a luat măsuri cu privire la persoanele care au avut contact apropiat, direct sau indirect cu cetăţeanul italian. S-au prelevat 44 de probe biologice din Judeţul Gorj şi au fost transportate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. Persoanele cărora le-au fost recoltate probe au fost izolate la domiciliu sub supraveghere, iar în zona unde a fost descoperită persoana infectată au fost dispuse măsuri de carantină. Momentan nu au fost date informaţii oficiale, şi pe surse ar fi vorba despre un tânăr de 28 de ani. Situaţia este destul de tensionată în Judeţul Gorj

Bărbatul urmează să fie adus de un echipaj al ISU Dolj, dotat cu izoletă, la Spitalul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.  

Italianul din Rimini a fost în Judeţul Gorj, între 18 şi 22 februarie.


Etichete coronavirusjudeţul gorjbărbatcarantină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live