Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Februarie 2020
Vizualizari: 438
Comentează add

Ceilalţi 7 membi ai familiei au fost, şi ei, testaţi, dar rezultatele au ieşit negative. Ei vor rămâne totuşi în carantină, la domiciliu ptr 14 zile.

Bărbatul din Gorj cu coronavirus se afla de 2 zile izolat la domiciliu

radiojurnal

       Foto: Arhivă.

Ministrul sănătăţii, Victor Costache, a precizat aseară târziu, la o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Interne, că autorităţile desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele cu care bărbatul din Gorj depistat cu coronavirus, a intrat în contact în ultimele zile, potrivit reporterului RRA, Alex Buzică.  

Alex Buzică: Gorjanul locuia cu încă şapte membi ai familiei. Aceştia au fost, şi ei, testaţi, dar rezultatele au ieşit negative. Totodată, s-a luat măsura ca aceştia să stea în carantină la domiciliu pentru o perioadă de cel puţin 14 zile. Autorităţile române au declarat că realizează în aceste momente istoricul persoanelor cu care bărbatul a intracţionat după ce a contactat virusul. Trebuie menţionat că bărbatul din România nu a prezentat niciun simptom al virusului şi s-a îmbolnăvit după ce a fost la o partidă de vânătoare cu cetăţeanul italian în vârstă de 71 de ani. În aceste momente, nu există motive de îngrijorare pentru că bărbatul din Gorj era de două zile în izolare la domiciliu şi, astfel, s-a micşorat probabilitatea  ca virusul să se transmită mai mult.

La conferinţa de presă de la Ministerul de Interne, a luat parte şi secretarul de stat Raed Arafat.


Etichete coronavirusjudeţul gorjcarantină

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live