Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Mai 2020
Vizualizari: 1787
Comentează add

Sângele bărbaţilor prezintă niveluri mai ridicate în comparaţie cu femeile ale unei enzime cheie utilizată de coronavirus pentru a infecta celulele.

Bărbaţii, mai vulnerabili în faţa infectării cu SARS-CoV-2

florin-lepadatu

    Foto: Arhiva/ MApN

Sângele bărbaţilor prezintă niveluri mai ridicate în comparaţie cu femeile ale unei enzime cheie utilizată de coronavirus pentru a infecta celulele, conform rezultatelor de luni ale unui important studiu european, constatare ce ar putea explica de ce persoanele de sex masculin sunt mult mai vulnerabile la COVID-19, relatează Reuters.

Enzima 2 de conversie a angiotensinei (ACE2) se găseşte în inimă, rinichi şi în alte organe.

În cazul COVID-19 - boala respiratorie cauzată de noul coronavirus - se crede că aceasta joacă un rol în modul în care infecţia progresează în plămâni.

Studiul, publicat în European Heart Journal, a descoperit totodată că inhibitorii ACE sau blocanţii receptorilor angiotensinei (ARB), medicamentele prescrise pe scară largă, nu au condus la concentraţii mai mari ale ACE2 şi, prin urmare, nu ar trebui să crească riscul de COVID-19 în cazul persoanelor care le iau.

Inhibitorii ACE şi ARB sunt prescrişi pe scară largă pacienţilor cu insuficienţă cardiacă congestivă, diabet sau boli renale.

Medicamentele reprezintă miliarde de dolari în vânzări pe bază de reţetă la nivel mondial.

Pandemia de COVID-19 a infectat peste 4 milioane de oameni la nivel mondial şi a provocat decesul a aproape 277.000, potrivit unui bilanţ Reuters.

Numărul de decese şi cazuri de infectare indică faptul că bărbaţii sunt mai susceptibili în comparaţie cu femeile să contracteze boala şi să sufere complicaţii severe sau critice.


Etichete exclusiv onlinevirus

Articole cu teme similare:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 gcs-anunta-inca-15-decese-cauzate-de-covid-19

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live