Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

19 Februarie 2015
Vizualizari: 951
Comentează add

SUA nu sunt în război cu islamul, a insistat preşedintele Barack Obama în discursul său din cadrul summitului dela Washington dedicat luptei împotriva extremismului violent.

Barack Obama: SUA nu sunt în război cu islamul

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Președintele SUA, Barack Obama. Foto: whitehouse.gov.

Preşedintele american Barack Obama i-a criticat în termeni duri pe extremiştii islamişti, arătând că aceştia nu îi pot reprezenta pe cei aproximativ 1 miliard de musulmani din întreaga lume.

Aceste declaraţii au fost făcute ieri, la Washington, în cea de-a doua zi a unui summit dedicat luptei împotriva extremismului violent.

SUA nu sunt în război cu islamul, a insistat preşedintele Obama în discursul său din cadrul summitului asupra 'extremismului violent':

"Nu suntem în război cu Islamul, suntem în război cu cei care au pervertit Islamul".

Barack Obama nu acceptă ideea războiului între civilizaţii şi refuză să singularizeze extremismul islamic.

"Cu toţii ştim că nu există un singur profil al unui extremist, terorist violent, nu există nicio cale de a prezice cine va deveni radicalizat. În lume şi în SUA, acte de violenţă de neiertat au fost comise împotriva unor oameni de diferite religii, de către oameni de diferite religii", a spus Barack Obama.

Casa Albă a făcut publice trei programe pilot în trei arii metropolitane - Boston, Los Angeles şi Twin cities, unde autorităţile de aplicare a legii şi grupurile musulmano-americane încearcă să îşi unească forţele pentru combaterea extremismului violent.

Administraţia americană speră ca aceste programe să fie aplicate şi în alte ţări ale lumii, cu populaţii care ar putea fi predispuse la radicalizare.


Etichete SummitSUABarack ObamaextremismislamistimusulmaniWashington

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live