Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1034
Comentează add

Cei doi preşedinţi au avut o întâlnire de câteva minute la Lima la summitul ţărilor din regiunea Asia- Pacific

Barack Obama şi Vladimir Putin au vorbit despre Siria şi Ucraina

radiojurnal

Preşedinţii Statelor Unite şi Federaţiei Ruse, Barack Obama şi Vladimir Putin, au avut o scurtă întâlnire de doar câteva minute, cu ocazia Summitului ţărilor din regiunea Asia-Pacific de la Lima, din Peru.

Cei doi au discutat despre Siria şi Ucraina, dosare în care Statele Unite şi Rusia au puncte de vedere diametral opuse. Întâlnirea ar putea fi ultima dintre Putin şi Obama, înainte ca preşedintelui american să i se încheie mandatul.

Corespondentul RRA la Moscova Alexandr Beleavschi relatează că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menţionat că Putin şi Obama şi-au exprimat regretul în legătură cu absenţa progreselor în problema ucraineană şi au subliniat, pe de altă parte, necesitatea de a valorifica ultima perioadă a actualei administraţii americane pentru a căuta în continuare soluţia crizei din Siria.

S-a convenit că şefii celor două diplomaţii  - Serghei Lavrov şi John Kerry - vor continua eforturile în acest sens.

Comentând discuţia cu Vladimir Putin, Barack Obama a afirmat că a insistat pe necesitatea implementării acordurilor de la Minsk privind Ucraina, chemându-l pe liderul de la Kremlin să ceară negociatorilor ruşi să coopereze cu  Statele Unite şi membrii Cvartetului Normandia pentru a se ajunge la aceasta înainte expirării mandatului actualei administraţii de la Casa Albă.

De asemenea, preşedintele american i-a exprimat omologului său rus îngrijorarea faţă de suferinţele civililor din Alep, provocate, a spus Barack Obama, de bombardamentele siriene şi ruseşti.

La întâlnirea cu jurnaliştii ruşi la Lima, Vladmir Putin a declarat că discuţia cu Barack Obama s-a referit la chestiuni uzuale. Conform liderului rus atât el cât şi Barak Obama ar fi apreciat ca dificil dialogul şi conclucarearea dintre ei, dar a spus că s-au respectat reciproc şi fiecare a tratat cu respect poziţia celuilalt.


Etichete Barack ObamaVladimir PutinLimaPeruSiria şi Ucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live