Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

23 Octombrie 2012
Vizualizari: 1621
Comentează add

În Florida, preşedintele Barack Obama şi contracandidatul său republican, Mitt Romney, au participat la a treia şi ultima dezbatere înaintea prezidenţialelor din noiembrie.

Barack Obama şi Mitt Romney, ultima confruntare televizată Barack Obama şi Mitt Romney, ultima confruntare televizată - Conține video

ani-sandu-washington

Barack Obama şi Mitt Romney - ultima confruntare. Foto: Reuters.

Preşedintele democrat Barack Obama l-a acuzat pe contracandidatul său republican Mitt Romney că politicile sale ar fi greşite, în cadrul ultimei dezbateri televizate din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Mitt Romney, pe de altă parte, a cerut o atitudine mai dură faţă de China şi Iran, despre care a spus că e cu 4 ani mai aproape de a obţine arma atomică, în urma administraţiei lui Obama. 

Preşedintele Barack Obama l-a atacat pe contracandidatul său republican în mai multe rânduri în cadrul dezbaterii, pentru că de-a lungul timpului şi-a schimbat poziţia privind diverse teme de politică externă, pentru că ar fi spus că Rusia este principalul inamic al SUA, că ar trebui ca SUA să aibă mai multe trupe în Irak, că nu ar trebui să existe un termen limită pentru retragerea trupelor din Afganistan, apoi că un astfel de termen ar fi necesar. 

"De fiecare dată când a exprimat o opinie a fost greşită. Acum spui că poate e necesar un termen pentru retragerea trupelor sau că, depinde, ceea ce înseamnă nu numai că ai greşit, ci şi că ai trimis mesaje contradictorii atât trupelor noastre, cât şi aliaţilor noştri", a declarat Barack Obama.  

Mitt Romney a cerut o atitudine mai dură faţă de Iran

În privinţa Iranului, Mtt Romney a cerut o atitudine mai dură din partea administraţiei prezidenţiale americane.

În timp ce Obama a vorbit despre sancţiunile dure pe care le-a impus Iranului şi de efectele acestor sancţiuni asupra economiei iraniene, Romney a susţinut că sancţiunile sunt bune, dar nu suficiente.

Navelor care transportă petrol iranian nu ar trebui să li se permită accesul în porturile americane, a spus Mitt Romney, iar diplomaţii iranieni ar trebui trataţi drept paria.

Deşi dezbaterea s-a axat pe teme de politică externă, Mitt Romney a adus în discuţie şi ceea ce mulţi consideră atuul sau în alegeri, mai precis propunerile pe care le-a făcut pentru revenirea economică a SUA, având în vedere că un număr mare de americani au încredere în el, la acest capitol. 

"America trebuie să fie puternică, America trebuie să conducă, iar pentru ca asta să se întâmple trebuie să ne întărim economia acasă, şi trebuie să ne întărim armata" - a spus Romney, care a cerut şi alocarea mai multor fonduri pentru Apărare.

Barack Obama, pe de altă parte, i-a răspuns lui Mitt Romney că Armata americană trebuie să evolueze şi să nu cheltuiască inutil. 

Potrivit unui sondaj GALLUP, prezentat luni, 53% dintre americani consideră că Barack Obama se descurcă mai bine în materie de politică externă, faţă de 41%, în cazul lui Mitt Romney.  

Potrivit unui sondaj CNN, 48% dintre cei întrebaţi consideră că Obama a condus confruntarea, în timp ce pentru 40% Romney a fost mai bun.

Video: Barack Obama şi Mitt Romney au participat la a treia şi ultima dezbatere înaintea alegerilor prezidenţiale.Sursă: Reuters.


Etichete Barack ObamaMitt RomneydezbaterealegeriSUAIraneconomiearmată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live