Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

15 Februarie 2016
Vizualizari: 1129
Comentează add

Preşedintele american Barack Obama a făcut un apel la omologul său rus Vladimir Putin să oprească atacurile armatei ruse împotriva grupărilor opoziţiei moderate din Siria.

Barack Obama i-a cerut lui Vladimir Putin să oprească atacurile în Siria

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele SUA, Barack Obama. Foto: whitehouse.gov.

Preşedintele american Barack Obama a făcut un apel la omologul său rus Vladimir Putin, cerându-i, într-o discuţie telefonică, să oprească atacurile armatei ruse împotriva grupărilor opoziţiei moderate din Siria.

Şi Franţa a cerut astăzi încetarea imediată a bombardamentelor turce în zonele kurde din Siria, precum şi a atacurilor exercitate de către regimul de la Damasc şi aliaţii săi în întreaga ţară.

Parisul consideră că prioritatea absolută este legată de aplicarea Acordului de la München, ce prevede încetarea ostilităţilor în termen de o săptămână, şi a Rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU privind lupta împotriva grupării Statul Islamic.

Preşedintele american Barack Obama a făcut un apel la omologul său rus Vladimir Putin, cerându-i, într-o discuţie telefonică, să oprească atacurile armatei ruse împotriva grupărilor opoziţiei moderate din Siria.

În cadrul convorbirii telefonice de astăzi, preşedinţii Vladimir Putin şi Barack Obama au convenit să intensifice cooperarea pe linia ministerelor de externe şi a altor structuri, în scopul realizării declaraţiei reuniunii de joi, de la München, a Grupului Internaţional de Sprijin pentru Siria - informează un comunicat de presă al preşedinţiei ruse.

Potrivit comunicatului, convorbirea telefonică a avut loc la iniţiativa Casei Albe, cei doi lideri dând o apreciere pozitivă rezultatelor reuniunii grupului de sprijin, care a confirmat principiile şi prevederile Rezoluţiei 2254 a Consiliului de Securitate în ceea ce priveşte aspectele umanitare, elaborarea modalităţilor de încetare a focului şi sprijinul pentru lansarea procesului politic de reglementare a crizei siriene.

Preşedintele Vladimir Putin a pus din nou accentul pe necesitatea înfiinţării unui front comun antiterorist, subliniind în mod special - se arată în comunicat - necesitatea stabilirii de contacte de lucru strânse între militarii ruşi şi americani, ceea ce ar permite să se lupte în mod planificat şi eficient împotriva Statului Islamic şi altor organizaţii teroriste. 


Etichete preşedintele SUABarack Obamaconvorbire telefonică cu liderul de la KremlinVladimir Putinatacurile armatei ruse în Siriafront comun antiterorist

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live