Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

1 Martie 2013
Vizualizari: 1563
Comentează add

Principalii lideri din Congresul SUA negociază la Casa Albă cu Barack Obama soluţii alternative la măsurile dure de austeritate prevăzute să intre în vigoare la miezul nopţii.

Barack Obama caută soluţii alternative la tăierile bugetare

ani-sandu-washington

Preşedintele SUA, Barack Obama. Foto arhivă Reuters.

Politicienii americani încearcă să obţină o reducere a deficitului, fără tăierile automate drastice de cheltuieli bugetare de 85 de miliarde de dolari care ar trebui să intre în vigoare la miezul nopţii..

Aplicarea legii este greu de oprit pe ultima sută de metri. 

Discuţiile de la Casa Albă cel mai probabil nu vor duce la un acord între politicieni privid modul în care să fie redus deficitul.

În timp ce democraţii vor creşterea taxelor pentru americanii bogaţi, republicanii cer tăierea semnificativă a cheltuielilor pentru anumite programe guvernamentale.

Deşi preşedintele Barack Obama s-a arătat optimist şi a indicat că aşteaptă până la miezul nopţii să se ajungă la un compromis, liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell a spus astăzi că nu va exista nicio înţelegere pe ultima sută de metri şi niciun acord pentru creşterea taxelor.

Un semn clar al faptului că negocerile sunt în impas este că ieri congresmanii au plecat deja din Washington.

Fără un vot în Congres, măsurile de austeritate prevăzute să intre în vigoare astăzi nu au cum să fie amânate sau anulate.

Practic, ce se mai poate întâmpla în acest moment este ca politicienii să cadă de acord asupra unor noi măsuri, care să reducă din impactul dur al tăierilor automate de cheltuieli.

Acest lucru este posibil în următoarele zile sau săptămâni, având în vedere că reducerile de 85 de miliarde de dolari urmează să aibă efect treptat.

Pe de altă parte, negocierile de la Casa Albă sunt şi un nou prilej pentru democraţi şi republicani să dea vina unii pe alţii pentru impasul în care au ajuns.

În ultimele zile, ambele tabere au lansat astfel de acuzaţii, una la adresa celeilalte.


Etichete Casa AlbăbugetrepublicanidemocraţităieribugetBarack ObamaCongres

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live