Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

6 August 2009
Vizualizari: 1183
Comentează add

Experţii FMI au prezentat datele preliminare ale evaluării pe care o fac la Bucureşti, preşedintele vrea să negocieze ca tranşa a doua din împrumut să ajungă la buget.

Banii de la FMI, destinaţi consumului?

bogdan-mihai

Preşedintele Traian Băsescu discută la această oră cu reprezentanţii FMI despre posibilitatea ca tranşa a doua din împrumutul contractat de ţara noastră să ajungă la bugetul de stat, şi nu la Banca Naţională, cum s-a stabilit iniţial.

Şeful statului a precizat, miercuri, la Televiziunea Publică TVR 1 că, în cazul în care va fi acceptată această propunere, banii nu vor fi doar pentru salarii şi pensii, ci şi pentru investiţii. Experţii FMI au prezentat, ieri, guvernului datele preliminare ale evaluării pe care o fac la Bucureşti. Potrivit acestora, s-a constatat că este nevoie de o ajustare a deficitului bugetar, dar şi de continuarea măsurilor luate de guvern. Legea salarizării unice va fi finalizată în octombrie, legea pensiilor în decembrie, iar legile speciale vor fi desfiinţate.

"Va trebui să vedem în ce măsură putem obţine de la FMI dreptul de a îndrepta a doua tranşă din împrumut către bugetul de stat şi nu către BNR", a spus Băsescu, precizând că va discuta acest lucru cu reprezentanţii FMI.

El a menţionat că din evaluările existente, în acest an se va înregistra un deficit bugetar de 8%-8,5%. Băsescu a adăugat că poziţia FMI ar putea fi de a cere în schimb un efort din partea României astfel încât deficitul să atingă totuşi 7 sau 7,2%.

Preşedintele a spus că resursa ar putea fi îndreptată spre finanţarea deficitului dar şi spre investiţii în Sănătate şi Educaţie.

El a menţionat că soluţia ar putea fi reducerea cheltuielilor din aparatul administrativ, prin trimiterea în şomaj a personalului neperformant, precum şi scăderea cheltuielilor materiale.


Etichete traian basescufmi

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live