Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2015
Vizualizari: 2120
Comentează add

Guvernului Norvegiei va acorda României 20 de milioane de euro pentru un program de combatere a sărăciei care va finanţa activităţi ce vizează educaţia, sănătatea și altele.

Bani norvegieni pentru combaterea sărăciei

radiojurnal

Foto: Arhivă.

România primeşte din partea Guvernului Norvegiei 20 de milioane de euro pentru un program de combatere a sărăciei, care se va desfăşura pe parcursul următorilor doi ani, în colaborare cu parteneri norvegieni şi din alte ţări.

Acest program va finanţa activităţi ce vizează educaţia, sănătatea, crearea de locuri de muncă şi adăposturi pentru persoanele vulnerabile.

Şapte proiecte de acest fel vor primi granturi.

Directorul general în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Tatiana Stuparu, ne vorbeşte despre unul dintre ele.

"Vor fi implicaţi 1.760 de preşcolari şi şcolari din opt localităţi din opt judeţe din România şi îşi propune în special dezvoltarea de programe de tip "Şcoala după şcoală" şi programe remediale. Un accent deosebit se va pune pe activitătile extraşcolare şi extracurriculare.

"În plus, se va interveni şi la nivelul informării şi educării părinţilor. Se doreşte şi dezvoltarea colaborării interinstituţionale la nivel local", a spus Tatiana Stuparu.


Etichete Norvegiabaniguverneurosărăciecombatereprogramsanatateministerul educatiei si cercetariiTatiana Stuparuscoala dupa scoala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live