Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

7 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1905
Comentează add

Sumele vor fi stabilite în funcţie de handicap.

Bani mai puţini pentru persoanele cu handicap

alex-olaru

Banii alocaţi de Guvern pentru îngrijirea copiilor, a persoanelor cu handicap şi a bătrânilor sunt mai puţini, comparativ cu anul trecut. Aceste sume reprezintă cheltuielile de cazare, îmbrăcăminte, hrană, dar includ şi plata personalului de specialitate.

Pentru serviciile destinate copiilor îngrijiţi de asistenţi maternali, Executivul va acorda sume cuprinse între 11 mii lei pe an pentru un copil, sau de aproape 14 mii de lei, dacă asistentul are în grijă doi copii.

Pentru copiii cu dizabilităţi sau bolnavi incurabili s-au aprobat sume mai mari, între 17 mii de lei anual şi 29 mii de lei, în funcţie de necesităţile lor.

Per total, bugetul în domeniul protecţiei copiilor s-a redus faţă de anul trecut cu 26 de procente, aproximativ 317 milioane de lei.

Pentru serviciile speciale destinate persoanelor adulte cu handicap se vor acorda sume anuale centrelor de specialitate.

Sumele, stabilite în funcţie de handicap, pornesc de la aproape 19 mii de lei şi ajung la 27 mii de lei. Aici, reducerea bugetului este de 8%, aproximativ 37 milioane de lei.

Bugetul pentru protecţia persoanelor vârstnice s-a subţiat, la rându-i, cu 3,6 miliaone de lei, respectiv 3%. În plus, Executivul a mai decis reducerea personalului din instituţiile de activitate socială, urmând a fi disponibilizaţi trei mii de angajaţi din 32 de mii, câţi lucrează, în prezent, în acest domeniu.


Etichete handicapsumebugetbolnavipersonal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live