Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Martie 2014
Vizualizari: 1788
Comentează add

România va primi aproape 52 de milioane de euro anul acesta în cadrul programului Erasmus Plus, ceea ce înseamnă o creştere cu 11% în comparaţie cu anul trecut.

Bani mai mulţi pentru tineri români, prin programul Erasmus Plus

radiojurnal

Foto: erasmus-plus.ro

Noul program Erasmus Plus, prin care 120 de mii de tineri români ar putea beneficia de burse pentru educaţie şi formare profesională în următorii 7 ani, va fi lansat marţi la Bucureşti de comisarul european pentru educaţie, Androulla Vassiliou.

Ghidul programului este disponibil online încă de la sfârşitul anului trecut.

Toţi cei interesaţi să studieze, să urmeze cursuri de formare profesională, să capete experienţă sau să participe la acţiuni de voluntariat în străinătate prin Erasmus Plus au la dispoziţie pe internet informaţiile detaliate despre modalităţile de finanţare.

Potrivit comisarului Androulla Vassiliou, 15 milioane de tineri din Uniunea Europeană nu au locuri de muncă, iar lipsa măsurilor pentru integrarea acestora îi expune la sărăcie.

"Excluziunea socială este concentrată în rândul persoanelor ai căror părinţi sunt imigranţi, au în familie persoane cu dizabilităţi sau care provin din medii defavorizate.

"Însă cele mai vulnerabile persoane se găsesc în rândul celor care abandonează şcoala timpuriu sau printre cei care nu şi-au definitivat studiile", a spus Androulla Vassiliou.

România va primi aproape 52 de milioane de euro anul acesta în cadrul programului Erasmus Plus, ceea ce înseamnă o creştere cu 11% în comparaţie cu finanţarea primită anul trecut.


Etichete Erasmus Pluseducaţiefinanţarecomisar Androulla VassilioughidonlineinformaţiiUniunea Europeană. locui de muncăRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live