Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

23 Ianuarie 2017

Uniunea Europeană a aprobat finanţarea de noi programe pentru oprirea fluxurilor de migranţi din nordul Africii

Bani europeni pentru migranţii din nordul Africii Bani europeni pentru migranţii din nordul Africii - Conține audio

alis-georgescu

 

Uniunea Europeană a aprobat finanţarea de noi programe pentru oprirea fluxurilor de migranţi din nordul Africii.  Măsurile vizează  facilitarea repatrierii şi a reintegrării în statele de origine, inclusiv prin revigorarea economiilor şi crearea de locuri de muncă.

Pachetul de măsuri adoptat de Fondul fiduciar de urgenţă al Uniunii Europene pentru Africa are valoarea de 37 de milioane de euro şi are două obiective: creşterea gradului de protecţie a emigranţilor din Africa de Nord şi o mai bună gestionare a fenomenului migraţiei din această regiune. Măsurile vizează problemele din Libia, Tunisia şi Maroc. 

Libiei i-au fost alocate 20 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea protecţiei şi asistenţei pentru categoriile vulnerabile de migranţi, precum cei salvaţi de pe mare. Vor fi ajutate şi comunităţile care-i găzduiesc. Va fi accelerat procesul de repatriere şi de reintegrare a imigranţilor în ţările lor de origine, urmând să fie asistaţi, într-o primă fază, cinci mii de oameni. 
 
Un alt program în valoare de 11,5 milioane de euro va sprijini Tunisia în implementarea strategiei sale naţionale pentru migraţie. Programul va ajuta la crearea de noi locuri de muncă prin atragerea investiţiilor din partea diasporei tunisiene, pentru că lipsa oportunităţilor economice este unul din factorii determinanţi ai migraţiei.  Imigranţii tunisieni repatriaţi vor fi asistaţi în procesul de reintegrare. 
 
Programul dedicat Marocului valorează 5,5 milioane de euro şi urmăreşte împiedicarea rasismului şi a xenofobiei faţă de migranţi, inclusiv prin îmbunătăţirea sistemului legislativ. 
 
AUDIO:

Etichete migranţiAfricaUEde Fondul fiduciar de urgenţă al Uniunii Europene pentru Africa

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live