Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

22 Aprilie 2010
Vizualizari: 2337
Comentează add

Trezoreria SUA a prezentat noua înfăţişare a bancnotei de 100 de dolari, cu tehnologii care fac mult mai dificilă falsificarea.

Bancnota de 100 de dolari are un nou design Bancnota de 100 de dolari are un nou design - Conține video

sorin-solomon

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, preşedintele Fed, Ben Bernanke şi directorul adjunct al Secret Service, Kieth Prewitt, prezintă noua bancnotă. Foto: AFP.

Guvernul Statelor Unite a prezentat  la Washington, noul design al bancnotei de 100 de dolari, care înglobează tehnologie avansată pentru combaterea falsificării şi va intra în circulaţie din luna februarie a anului viitor.

"La fel ca în cazul redesenărilor anterioare ale bancnotelor americane, această hârtie încorporează cea mai bună tehnologie disponibilă, pentru a ne asigura că suntem cu un pas înaintea falsificatorilor", a declarat secretarul general al Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner.

La rândul său, preşedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a afirmat că vechile bancnote nu vor ieşi din circulaţie odată cu lansarea noului design, programată pentru 10 februarie 2011.

"Când noul design va fi lansat, pe 10 februarie 2011, cele aproximativ 6,5 miliarde de bancnote vechi de 100 de dolari, aflate deja în circulaţie, vor rămane în circulaţie.

Utilizatorii monedei americane trebuie să ştie că nu vor fi nevoiţi să schimbe vechile bancnote de 100 de dolari pe unele noi, atunci când acestea vor intra în circulaţie", a arătat el.

Dintre numeroasele îmbunătăţiri ale noului design, cele mai importante sunt banda 3-D de securitate şi "clopotul din călimară".

Noua bandă de securitate conţine imagini cu clopote şi bancnote de 100 de dolari care se schimbă între ele odată cu înclinarea bancnotei, iar holograma "clopotul din călimară" reprezintă un clopot care îşi schimbă culorile, apare şi dispare într-o călimară din cupru, de asemenea la înclinarea hârtiei.

VIDEO: Aici poţi vedea cum va arăta noua bancnotă de 100 de dolari. Sursă: newmoney.gov


Etichete 100 dolaribancnotăSecretarul Trezoreriei SUAFedBen BernankeKieth Prewitt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live