Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Iulie 2020
Vizualizari: 834
Comentează add

Băncile din zona euro au menţinut în trimestrul doi din 2020 un acces relativ uşor la credite pentru firme, cu sprijinul garanţiilor guvernamentale.

Băncile se aşteaptă la acordarea mai dificilă a creditelor pentru companii

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Băncile din zona euro au menţinut în trimestrul doi din 2020 un acces relativ uşor la credite pentru firme, cu sprijinul garanţiilor guvernamentale, dar probabil vor înăspri în următoarele trei luni standardele de creditare (criteriile interne ale băncilor de aprobare a împrumuturilor), arată un studiu publicat marţi de Banca Centrală Europeană, relatează Reuters.

În timp ce pandemia de coronavirus afectează semnificativ economia zonei euro, firmele s-au grăbit să acceseze credite bancare pentru a avea lichidităţi iar schemele de garanţii guvernamentale au furnizat un sprijin vital pentru ca băncile să menţină fluxul de numerar, apreciază BCE.

"Băncile se aşteaptă în trimestrul trei din 2020 la o înăsprire considerabilă a standardelor la creditele pentru companii, în contextul încheierii schemelor de garanţii guvernamentale în unele state importante din zona euro", arată rezultatele studiului, potrivit Agerpres.


Etichete bănci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live