Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Eugen Rusu

31 Iulie 2015
Vizualizari: 1781
Comentează add

Avocatul Gheorghe Pipera a vorbit la Apel matinal despre efectele pe care le-ar putea avea decizia instanţei în cazul clauzelor abuzive practicate de OTP Bank.

Băncile "să corecteze contractele cu clauze abuzive" Băncile "să corecteze contractele cu clauze abuzive" - Conține audio

eugen-rusu

Gheorghe Piperea. Foto: facebook.com/gheorghe.piperea.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a câştigat în premieră un prim-proces colectiv împotriva OTP Bank pe tema clauzelor abuzive, iar banca va fi obligată să elimine din contractele sale de credit clauzele considerate abuzive.

Procesul deschis de ANPC a fost pe tema clauzelor abuzive din contractele de credit pentru nevoi personale garantate cu ipotecă.

Decizia nu este definitivă, ea poate fi contestată.

Dar ce efecte ar putea produce? nea-a spus la Apel matinal, avocatul şi profesorul de drept Gheorghe Pipera.  

Referindu-se la efectele pe care le-ar putea avea decizia instanţei în cazul clauzelor abuzive practicate de OTP Bank, Gheorghe Piperea a îndemnat instituţiile finaciare să corecteze contractele care conţin astfel de clauze înainte ca ANPC să câştige procesele intentate.

"Este extrem de important pentru, mai întâi, efectul de persuasiune, un manager rezonabil al unei astfel de societăţi ar trebui să ia aminteri şi să corecteze de bună voie contractele acestea, pentru că altfel urmează nişte acţiuni în despăgubire făcute de reclamanţi în toată ţara cu costuri logistice extrem de mari. Şi al doilea efect şi mai important este efectul de descurajare.

"Toate celelalte bănci care au astfel de situaţii în contracte, clauze abuzive, ar trebui să ia aminte şi să corecteze aceste contracte, să elimine clauzele abuzive înainte ca Autoritatea să aibă încă o dată câştig de cauză, de fapt încă de 33 de ori, pentru că sunt 33 de procese pe rol", a spus Gheorghe Pipera.

Audio: Apel matinal


Etichete exclusiv radioANPCOTP Bankclauze abuzivedecizia proceseavocatul şi profesorul de drept Gheorghe PiperaApel matinal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live