Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ - continuare Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Noiembrie 2018
Vizualizari: 716
Comentează add

Băncile italiene iau în considerare o linie de credit pentru protejarea depozitelor.

Băncile italiene iau în considerare o linie de credit

radu-dobritoiu

Băncile italiene vor să aloce Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FITD) o linie de credit de 2,7 miliarde de euro (trei miliarde de dolari) pentru a îmbunătăţi încrederea în sistemul financiar, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Principalele cinci bănci italiene negociază de peste un an cu FITD acordarea unei linii de credit ca o alternativă la injectarea directă de lichidităţi, susţin sursele.

Şi publicaţia italiană Il Messaggero anunţa vineri că cele cinci bănci au acceptat să injecteze încă 2,75 miliarde de euro în FITD pentru a consolida sprijinul pentru băncile cu probleme, în cazul unor turbulenţe pe pieţele financiare.

Totuşi, sursele Reuters susţin că băncile sunt în favoarea unei linii de credit.

Acestea adaugă că aceste cinci instituţii implicate în negocieri sunt Intesa Sanpaolo, UniCredit, Banco BPM, UBI Banca şi Banca Monte dei Paschi di Siena.

FITD, care operează sub supervizarea Băncii Centrale a Italiei, trebuie să asigure depozitele de sub 100.000 de euro, în eventualitatea falimentului unei bănci.

Alte bănci mai mici ar putea anunţa luna aceasta că vor participa la linia de credit, adaugă sursele.

Reprezentanţii Intesa Sanpaolo şi Unicredit nu au dorit să comenteze informaţia, în timp ce reprezentanţii celorlalte bănci nu au fost disponibili imediat pentru declaraţii.

Disputa privind bugetul între Guvernul de la Roma şi Comisia Europeană a dus la o vânzare accelerată de active italiene şi a majorat costurile de finanţare ale Italiei.

Capitalul băncilor italiene a fost afectat de aceste turbulenţe, deoarece acestea deţin portofolii de aproximativ 375 de miliarde de euro de obligaţiuni guvernamentale italiene.

Grupurile bancare italiene UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA sunt prezente şi pe piaţa din România.
 


Etichete Banci Italiaimprumuturi Italiacapital banci Italia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live