Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

5 Iulie 2013
Vizualizari: 1763
Comentează add

Ministrul economiei Varujan Vosganian a declarat că la finele lunii august, Oltchim va fi propus pentru vânzare fără nicio datorie, iar producţia ar putea ajunge la 50%.

Băncile, "interesate de susţinerea" combinatului Oltchim

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Varujan Vosganian. Foto arhivă.

Ministrul economiei, Varujan Vosganian a declarat vineri, la Râmnicu Vâlcea că, unele bănci devin interesate de Combinatul Oltchim, iar societatea înregistrează de la o lună la alta pierderi tot mai mici.

El a explicat demersurile care se fac pentru salvarea combinatului.

Angajaţii sperau să obţină de la ministrul Vosganian promisiuni certe în privinţa drepturilor salariale restante.

La finele lunii august, Oltchim va fi propus pentru vânzare fără nicio datorie şi acest lucru în condiţiile în care, la ora actuală, combinatul din Râmnicu Vâlcea are din nou încrederea băncilor, până acum două arătându-se interesate pentru susţinerea societăţii, după cum a precizat ministrul Varujan Vosganian.

Totodată, estimările celor de la ministerul economiei privind pierderile Oltchimului arată că până la finele lunii august, acestea vor fi zero, iar producţia pe platforma din Râmnicu Vâlcea are toate şansele să ajungă la 50%.

Cât despre punerea în aplicare a planului de reorganizare, administratorul judiciar Gheorghe Piperea a menţionat că acesta nu poate fi realizat fără evaluarea activelor de la Oltchim, aşteptată pentru data de 10 iulie.

În privinţa drepturilor salariale, ministrul economiei a precizat că vor fi plătite în totalitate, inclusiv cele introduse la masa credală, fără a preciza însă termene foare clare.


Etichete OltchimRâmnicu VâlceacombinatbăncivânzaredatorieproducţiesalariiVarujan Vosganianreorganizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live